Ще одна студентка юрфаку вчинила крадіжку в Тернополі

В Тернополі студентка юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету вкрала з магазину одяг та два гаманці.

Про це стало відомо Інфопростору.

12 березня 2019 року близько 19 год. 15 хв. у дівчини, яка перебувала у приміщенні магазину «Sinsey» за адресою: вул. Текстильна 28ч, в м. Тернополі, виник злочинний намір, спрямований на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний намір,  вона 12 березня 2019 року, близько 19 год. 15 хв., перебуваючи у приміщенні магазину «Sinsey» за адресою: вул. Текстильна 28ч, в м. Тернополі переконавшись, що за нею ніхто не спостерігає та її дії не будуть помічені сторонніми особами, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх наслідки, шляхом вільного доступу самостійно, знімаючи із торгових стелажів, а саме: гаманецьVН840-99Х-ОNЕ вартістю 165,83 грн., гаманецьVD527-99Х-ОNЕ вартістю 165,83 грн., жакет жіночий UV986-05І-У вартістю 707,70 грн., светр жіночий VO 920-70Х-3 вартістю 249,17 грн., які належать ДП «ЛПП Україна» АТ «ЛПП», та під наміром приміряти вказаний одяг зайшла в приміщення примірочного відділення, де закрившись шторкою, власноруч відірвала бірки, які заховала за настінне дзеркало в примірочній, а вказаний одяг заховала у свою сумку та вийшла з приміщення примірочної, при цьому, тримаючи в руках інший одяг, який при виході повішала на вішак, пройшла повз каси магазину, не розрахувавшись за захований у сумку одяг.

Із викраденим майном студентка з місця вчинення злочину втекла, чим завдала ДП «ЛПП Україна» АТ «ЛПП» матеріальну шкоду на загальну суму 1288,53 грн.

Таким чином, вона вчинила злочин, передбачений ч.1 ст.185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Окрім цього, 18 березня 2019 року близько 18 год. 00 хв. у дівчини, яка перебувала у приміщенні магазину «Sinsey» за адресою: вул. Текстильна 28ч, в м. Тернополі, повторно виник злочинний намір, спрямований на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний намір, 18 березня 2019 року близько 18 год. 00 хв. вона, перебуваючи у приміщенні магазину «Sinsey» за адресою: вул. Текстильна 28ч, в м.Тернополі, переконавшись, що за нею ніхто не спостерігає та її дії не будуть помічені сторонніми особами, діючи повторно умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх наслідки, шляхом вільного доступу самостійно зняла із торгових стелажів одяг, а саме: взуття жіноче VL770-00Х-37 вартістю 499,17 грн., шорти жіночі МО-991-59Х вартістю 332,50 грн., светр жіночий UZ-99Х-8 вартістю 332,50 грн., які належать ДП «ЛПП Україна» АТ «ЛПП» та під наміром приміряти вказаний одяг зайшла в приміщення примірочного відділення, де закрившись шторкою, власноруч відірвала бірки, які заховала за настінне дзеркало в примірочній, а вказаний одяг заховала у свою сумку та вийшла з приміщення примірочної, при цьому, тримаючи в руках інший одяг, який при виході повішала на вішак і направилась повз каси магазину, не розраховуючись до виходу, проте при виході була зупинена працівниками даного магазину.

Таким чином, студентка, виконавши всі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, його не закінчила з причин, які не залежали від її волі, оскільки при виході із магазину «Sinsey» з викраденим майном була затримана працівником магазину.

Отже, дівчина вчинила злочин, передбачений ч.2ст.15, ч.2 ст.185 КК України – закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.

Оцінивши всі докази суд вирішив визнати студентку юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 185 КК України, ч.2 ст. 15, ч.2 ст.185 КК України, та призначити їй за даними кримінальними правопорушеннями покарання:

– за ч.1 ст.185 КК України у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.;

– за ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 185 КК України із застосуванням ст. 69 КК України у виді штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн.

На підставі ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання дівчині визначено у виді штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн.

Як ми повідомляли раніше, в Тернополі студентка юрфаку крала шкарпетки в магазині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com