Михайло Апостол припускає, що на будівництві об’єктів за рахунок бюджету крадуть більше половини

Радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол проаналізував видатки з бюджету на будівництво амбулаторії в його рідному селі Ласківці на Теребовлянщині.

Проста логіка та думки фахівців доводять до думок, що на цьому хтось просто наживаються.

“А я знову про мародерство. Інакше не можу. А як назвати факти, коли в час війни,коли кожного дня гинуть наші захисники-герої, нас знову мають за лохів і просто безбожно крадуть кошти платників податків, наші з вами кошти. Мало того, крадуть на очах тих, хто мав би контролювати використання цих коштів, хто мав би реагувати на ці факти і не допускати до цього.
Хотів би дуже помилятися. Проконсультувався із знайомими будівельниками. Кажуть,що кінцева вартість метра квадратного такого об’єкта не більше 500 доларів з ремонтом. А тут будують за тисячу сто доларів.
Невже більше половини крадуть? Не знаю.
Покажу на прикладі одного об’єкта у своєму селі Ласківці який є віддзеркаленням усіх аналогічних об`єктів на Тернопільщині .
Це будівництво сільської амбулаторії. Об’єкт в межах 300 квадратних метрів. Земля виділена безкоштовно, проектна документація теж, практично, за безцінь, адже одночасно будується 17 аналогічних амбулаторій.
Тепер тримайтеся.
Замовник – обласне управління охорони здоров`я.
Вартість будівництва – 8251406.0гривень (вісім мільйонів двісті п’ятдесятьма одна тисяча чотириста шість).
Вартість одного метра квадратного – біля 27 тисяч гривень. Уже витрачено на даний об’єкт 3 мільйони 700 тисяч гривень.
Попередні очільники не реагували на такий кошторис,нардепи взагалі не вникали, або «дуже вникали» в ці суми.
Хочу вірити і надіюся, що наступний очільник і новообрані нардепи не на словах, а на ділі проконтролюють, як освоюються мільярди коштів платників податків. Вважайте – це перше офіційне звернення до Вас”, – пише Михайло Апостол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com