На Гусятинщині чоловік, який в нетверезому стані керував мотоблоком, заплатить понад 10 тисяч гривень штрафу

Гусятинський районний суд виніс постанову в справі про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який в нетверезому стані керував мотоблоком.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, 29 квітня 2019 року о 20:30 год. на автодорозі Т20-17 між населеними пунктами смт. Гусятин с. Чабарівка, Гусятинського району непрацюючий чоловік керував дизельним мотоблоком «Форте», з ознаками алкогольного сп’яніння (нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота). Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності двох свідків, таким чином своїми діями він порушив вимоги п. 2.5 ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Дослідивши докази по справі, зокрема: протокол про адміністративне правопорушення серії ОБ № 050711 від 29 квітня 2019 року, згідно якого чоловік 29 квітня 2019 року о 20:30 год. на автодорозі Т20-17 між населеними пунктами смт. Гусятин с. Чабарівка, Гусятинського району керував дизельним мотоблоком «Форте», з ознаками алкогольного сп’яніння (нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота). Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності двох свідків; письмові пояснення свідків від 29.04.2019 року; DVD-R диском №94VI16070625 із записом події правопорушення, суд вважає, що в діях чоловіка є склад адміністративного правопорушення, передбачений ст.130 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки він дійсно керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Суд, враховуючи характер вчиненого діяння, дані про особу порушника, відсутність обставин, що пом’якшують та обтяжують відповідальність, суд приходить до висновку, що до нього слід застосувати адміністративне стягнення у відповідності до санкції ч. 1 ст.130 КУпАП у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.

Тож суд вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення і накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 600 (шістсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 (десять тисяч двісті) гривень в дохід Держави з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com