В Козівському районі водій уникнув відповідальності за нетверезе кермування

Козівський районний суд розглянув матеріали, які надійшли з Козівського відділення поліції Бережанського відділу поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності відносно водія, якого впіймали за кермом в нетверезому стані.

Про це стало відомо Інфопростору.

З протоколу про адміністративне правопорушення серії ОБ № 046677 від 04.03.2019 року вбачається, що 04.03.2019 року о 13:50 год. на автодорозі Городище-Зарваниця-Бучач 7 км водій керував транспортним засобом ВАЗ21063 в стані алкогольного сп`яніння. На місці зупинки погодився продути газоаналізатор «Драгер» 6820 у присутності двох свідків. Порушив вимоги п.2.9а Правил дорожнього руху України.

Дане правопорушення підтверджується наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії ОБ № 046677 від 04.03.2019 року, актом огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів, роздруківкою тесту Drager Alcotest 6820 № 3 від 04.03.2019 року, письмовими поясненнями свідків від 04.03.2019 року, а також іншими матеріалами справи.

За даних обставин, суддя вважає, що в діях водія містяться ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, а саме: керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Згідно із п. 7 ст. 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення, провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у випадку закінчення на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 цього Кодексу.

Відповідно до частин 2, 3 статті 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті. Адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов`язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14, 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Враховуючи встановлені судом факти, а також те, що адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП, було вчинено 04 березня 2019 року, суддя приходить до переконання, що на момент розгляду справи спливли строки притягнення до адміністративної відповідальності, передбачені статтею 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Указана обставина закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 КУпАП, виключає провадження у справі, тобто дана справа підлягає до закриття.

Тож суд прийняв рішення провадження в адміністративній справі відносно водія за ч.1 ст. 130 КУпАП закрити у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com