В Гусятинському районі виготовляли фальсифіковану горілку, коньяк та настоянки. Фото

Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області у ході проведення операцій «Акциз» на території Гусятинського району припинили діяльність двох підпільних цехів, у яких здійснювалось виготовлення спирту та алкогольних напоїв.

Обладнання для виробництва спирту було виготовлене одним із фігурантів кримінального провадження. Воно дозволяло в умовах підпільного цеху отримувати контрафактну продукцію, у якій об’ємна частка спирту становила 93-95 відсотків.

За результатами проведених обшуків вилучили 740 літрів спирту, 1 920 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв (коньяки, настоянки, горілка), більше 10 тисяч літрів спиртовмісної рідини – сировини зі вмістом спирту 15-25 об’ємних одиниць.

Також конфіскували обладнання для незаконного виготовлення спирту шляхом перегонки (ректифікації) спиртовмісної рідини, обладнання для виготовлення контрафактних алкогольних напоїв, обладнання для змішування, очищення та перекачування спиртосуміші та її розливу, значна кількість порожньої тари, есенції, які додавались у спиртосуміш при виготовленні фальсифікованих наливок та коньяку.

Загалом із незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму майже 2 млн гривень.

Триває досудове розслідування.

Всього з початку року працівники податкової міліції нашого краю з незаконного обігу вилучили незаконно виготовлених підакцизних товарів на суму 30,1 млн гривень. За результатами судового розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення прийняті рішення про конфіскацію фальсифікату на суму 8,9 млн гривень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com