На Бережанщині за зрубаний сухостій чоловік отримав умовний термін

Бережанський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні №-12019210040000066 від 14 березня 2019 року по обвинуваченню чоловіка, який рубав сухостій на дрова.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 04 березня 2019 року, близько 17.00 години, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, у чоловіка виник злочинний умисел спрямований на незаконну порубку дерев, у кварталі №12 виділі 2 Урманського лісництва державного підприємства «Бережанського лісомисливського господарства» у природно-заповідному фонді загальнозоологічного заказника місцевого значення «Поточани», що поблизу с. Поточани, Бережанського району, Тернопільської області.

Реалізовуючи свій злочинний намір, 04.03.2019 року близько 17.00 години, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, чоловік, перебуваючи у кварталі №12 виділі 2 Урманського лісництва державного підприємства «Бережанського лісомисливського господарства» у природно- заповідному фонді загально зоологічного заказника місцевого значення «Поточани», що поблизу с. Поточани, Бережанського району, Тернопільської області, в порушення ст.ст. 4, 24, 67, 68, 69 Лісового кодексу України від 21 січня 1994 р., ст.ст. 5, 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, незаконно без спеціального дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, за допомогою металевої ручної пилки шляхом повного відокремлення стовбура від кореня у спосіб спилювання здійснив незаконну порубку двох сухостійних дерев породи «Бук», діаметром пня у корі – 12 см та 16 см.

Внаслідок зазначеного вище протиправного діяння відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №541 від 24.07.2013 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» Тучапським М . В. заподіяно матеріальну шкоду державі, в особі Державного підприємства «Бережанського лісомисливського господарства» на суму 258 гривень 50 копійок.

Також, в ході досудового розслідування встановлено 5 березня 2019 року, близько 17.00 години, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, у обвинуваченого повторно виник злочинний умисел спрямований на незаконну порубку дерев у кварталі №12 виділі 2 Урманського лісництва державного підприємства «Бережанського лісомисливського господарства» у природно-заповідному фонді загально зоологічного заказника місцевого значення «Поточани», що поблизу с. Поточани, Бережанського району, Тернопільської області, оскільки 2 дерева породи «Бук», які він незаконно зрізав у вищевказаному місці напередодні, а саме 4 березня 2019 року буде недостатньо для опалення його житлового будинку.

Реалізовуючи свій злочинний намір, 05.03.2019 року близько 17.00 години, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, чоловік, перебуваючи у кварталі №12 виділі 2 Урманського лісництва державного підприємства «Бережанського лісомисливського господарства» у природно – заповідному фонді загально зоологічного заказника місцевого значення «Поточани», що поблизу с. Поточани, Бережанського району, Тернопільської області, в порушення ст.ст. 4, 24, 67, 68, 69 Лісового кодексу України від 21 січня 1994 р., ст.ст. 5, 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, незаконно без спеціального дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, за допомогою металевої ручної пилки шляхом повного відокремлення стовбура від кореня у спосіб спилювання, знову здійснив незаконну порубку двох дерев породи «Граб», діаметром пня у корі – 12 см та 10 см.

Внаслідок зазначеного вище протиправного діяння відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №541 від 24.07.2013 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» Тучапським М . В. заподіяно матеріальну шкоду державі, в особі Державного підприємства «Бережанського лісомисливського господарства» на суму 225 гривень.

Органом досудового розслідування вказані дії обвинуваченого  кваліфіковані за ч.3 ст. 246 КК України, як незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду, вчинена повторно.

Оцінивши зізнання обвинуваченого та всі наявні докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 246 КК України за яким призначити йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості від 25 березня 2019 року покарання у виді позбавлення волі строком 3 ( три) роки 6 ( шість) місяців.

Відповідно до ч.1 ст.75 КК України суд звільни винуватця від відбування призначеного йому основного покарання у виді позбавлення волі, з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік 06 ( шість) місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com