Суд не притягнув до відповідальності чоловіка, який продавав алкоголь без реєстрації та ліцензії

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який продавав алкогольні напої без реєстрації суб’єктом господарювання та ліцензії на роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, переданих від Головного управління ДФС у Тернопільській області Державної фіскальної служби України, 20 травня 2019 року за результатами проведеної перевірки встановлено, що чоловік здійснював зберігання з метою збуту та збут алкогольної продукції, а саме вина MONTEPULCIANO DABRUZZO, ємністю 0,75 л., міцність 12,5 % в кількості 1 шт. на загальну суму 75 грн., без державної реєстрації суб`єктом господарської діяльності та інших дозвільних документів, які необхідні для здійснення господарської діяльності, чим порушив вимоги ст. 58 Господарського кодексу України та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Дослідивши адміністративні матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провадження в справі підлягає закриттю з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Згідно п. 7 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин: закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП.

Як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення від 20 травня 2019 року, дата, час і місце вчинення чоловіком порушення вимог ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення  мало місце 17 березня 2019 року.

Таким чином, на момент розгляду справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 164 КУпАП, строки, передбачені ст. 38 КУпАП, закінчилися, що є підставою для закриття провадження в даній справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com