Чайківський і Люшняк можуть не потрапити в аграрний комітет нової Верховної Ради

Обрані на Тернопільщині депутатами Іван Чайківський та Микола Люшняк можуть не отримати місця в Комітеті аграрної та земельної політики нової Верховної Ради України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Партія “Слуга народу”, яка за результатами виборів отримала абсолютну більшість у Парламенті, визначила квоти представництва для політичних партій та позафракційних депутатів у парламентських комітетах. Розрахунок зроблений таким чином, щоб у кожному комітеті президентська партія отримала більшість голосів.

До аграрного комітету повинен увійти 31 нардеп. Із них позафракційним відводиться лише 4 місця. При цьому, варто зазначити, що до нового складу Верховної Ради повторно переобрано відразу дев’ять членів цього комітету Ради попереднього скликання, які наразі не асоціюють себе із політичними партіями, що будуть утворювати фракції. Зокрема це Валерій Давиденко, Андрій Кіт, Микола Люшняк, Олег Кулініч, Валерій Лунченко, Сергій Лабазюк, Микола Кучер, Петро Юрчишин та Василь Петьовка. Також, аграрії є й серед обраних депутатів вперше. До таких належить й представник колишньої місцевої команди Януковича Іван Чайківський.

Для аграріїв важливо працювати саме в профільному комітеті, адже, таким чином вони напряму спілкуються із керівництвом галузевого міністерства та інших центральних органів виконавчої влади. В такий спосіб вони можуть лобіювати для своїх підприємств певні привілеї за рахунок бюджету.

Однак, кмусь доведеться поступитися та піти працювати до комітету іншого спрямування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com