Володимир Бойко: Офіційна інформація свідчить, що легальні заправки насправді працюють “в тіні”

Колишній народний депутат продовжує викривати корупційні схеми попередніх років.

Простими арифметичними розрахунками на основі офіційних показників він показав, що заправки показують лише частину обсягів реалізованого пального. Решта перебуває в тіньовому обігу.

“Продовжую дивуватися офіційними обсягами продажу пального в Тернопільській області.
Як я зазначав раніше, станом на 01.07.2019 року в області було 162 пункти роздрібної торгівлі пальним. Це дані Єдиного державного реєстру суб’єктів господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним. Вказаний реєстр віднедавна є публічним, веде його Державна фіскальна служба України.
Проте, згідно із офіційною інформацією Головного управління статистики у Тернопільській області, у червні 2019 року мережа автозаправних станцій, що належить суб’єктам господарювання (юридичним особам та фізичним особам-підприємцям) налічувала 188 одиниць.
Це свідчить про те, що органи статистики і фіскальні органи володіють інформацією про різну кількість заправок в області.
У червні 2019 року, згідно офіційних статистичних даних, через мережу АЗС реалізовано 2143,4 т бензину моторного, 2412,6 т дизельного пального та 2135 т пропану і бутану скрапленого.
Простим арифметичним розрахунком шляхом поділу вказаних обсягів на 188 заправок, з яких збиралися дані та на 30 календарних днів у червні, дізнаємося, що в середньому за одну добу на одній заправці продавалося 380 літрів бензину моторного, 428 літрів дизельного пального та 378 літрів пропану і бутану скрапленого.
Навіть якщо враховувати похибку на те, що деякі заправки продають лише газ, а деякі газ навпаки не продають, середньостатистичний показник суттєво не зміниться за рахунок того, що АЗС в обласному центрі реалізовують більші обсяги пального.
Ці статистичні дані свідчать про величезний тіньовий обсяг реалізації пального не лише через нелегальні заправки, але й через ті, що працюють з дозвільними документами, але занижують свої реальні показники.
Але чомусь цього “недобачають” фіскали. В свою чергу бюджет недораховується колосальних сум коштів,” – пише Володимир Бойко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com