Підприємця з Борщева підозрюють в службовому підробленні

Слідчим відділом Борщівського відділення поліції Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області завершено досудове розслідування  у кримінальному провадженні №42018211190000004, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26 січня 2018 року про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Судовий розгляд кримінального провадження буде здійснюватися в Чортківському районному суді.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, в ході досудового слідства, зокрема, встановлено, що чоловік, будучи фізичною особою підприємцем, на якого покладалися обов`язки щодо персональної відповідальності за наслідки своїх рішень, а саме за складені договори, а також вчинення інших правочинів, з усіх питань діяльності підприємця, за розпорядження коштами розміщеними на рахунках, за підписання документів фінансової звітності, а також підписання інших внутрішніх документів, за встановлення форм оплати праці працівникам, при підготовці яких вчинив заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення за наступних обставин.

Так, 27 грудня 2017 року між Борщівською міською радою в особі міського голови Кобилянського І.І. та фізичною особою – підприємцем укладено договір №596-2017, згідно якого підрядник бере на себе виконання капітального ремонту даху та дворових фасадів будівлі по вул. Т.Шевченка,9 у м.Борщеві Тернопільської області на загальну суму 800 126 грн. В грудні 2017 року чоловік, будучи зареєстрований як фізична особа підприємець, маючи найману робочу силу та являючись в силу цього службовою особою, діючи умисно, в порушення п.п. 1.2, 4.2, 6.4.3 Правил зазначення вартості будівництва ДСТУ БД.1.1-1:2013, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 липня 2013 №293, підготував та підписав акт форми №КБ-2В за грудень 2017 року №2, щодо виконання будівельних робіт з капітального ремонту даху та дворових фасадів будівлі по вул.Т.Шевченка,9 у м.Борщеві Тернопільської області, у який вніс завідомо неправдиві відомості щодо придбання станом на 27 грудня 2017 року будівельних матеріалів на загальну суму 264 656 грн.

Розгляд кримінального провадження відбуватиметься у відкритому судовому засіданні о 15-й годині 11 вересня 2019 року в залі судового засідання Чортківського районного суду.

Санкція статі кримінального кодексу, яка інкримінується, передбачає позбавлення волі до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com