Суд оштрафував жінку з Бережан, бо її син прогулював уроки

Тернопільський міськрайонний суд виніс постанову, якою притягнув до адміністративної відповідальності жінку, син якої не відвідував уроки без поважних причин.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, з 17 квітня 2019 року по 07 травня 2019 року малолітній син жінки пропустив без поважних причин навчання в Бережанській обласній комунальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання, у зв`язку з чим, на думку суду, вона не займається належним вихованням свого малолітнього сина та порушила вимоги Постанови КМУ від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів», чим вчинила правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 184 КУпАП.

Вина жінки у вчиненні інкримінованого правопорушення доводиться матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії ГР № 278136 від 03 червня 2019 року; повідомленням Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання № 176 від 07 травня 2019 року; актом про невідвідування учнем Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин від 07 травня 2019 року; постановою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 13 лютого 2019 року (справа № 607/906/19), якою жінку вже було визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП, та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в дохід держави в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700.

За таких обставин, суд вважає, що в діях жінки міститься склад адміністративного правопорушення, передбачений ч. 2 ст. 184 КУпАП, тобто ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, а тому її слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти на неї адміністративне стягнення.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу порушниці, відсутність обставин, що пом`якшують адміністративну відповідальність, обставину, що обтяжує адміністративну відповідальність повторне протягом року вчинення однорідного правопорушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, суд прийшов до висновку, що на жінку слід накласти адміністративне стягнення у виді штрафу.

Тож, судом прийнято рішення визнати жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в дохід держави в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одну тисячу сімсот) грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com