В селі під Тернополем в приватну власність віддали частину дороги?

Тернопільський міськрайонний суд зобов’язав начальника слідчого відділу Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області виконати дії, відповідно до статті 214 КПК України, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.

Про це стало відомо Інфопростору.

07 серпня 2019 року нею на адресу Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

На підтвердження заяви були додані копія електронного витягу з ДЗК про належну заявнику земельну ділянку та копія рішення Петриківської сільської ради, яким 19 жовтня 2010 року за результатами розгляду колективної заяви жителів села Петриків, у ч.т. заявниці на V скликанні XVI сесії V пленарного засідання Петриківської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області № 1820 затверджено ширину дороги вулиці Стуса між вулицями Польна та Лесі України у 9 метрів та внесено відповідні зміни до Генплану села Петриків.

Однак, на даний момент ширина дороги є значно меншою. Її частина (що відповідно до п. а ч.4 ст. 83 ЗК не може передаватись у приватну власність та на Генплані села Петриків позначена червоними лініями) зайнята власником суміжних земельних ділянок, утворених внаслідок поділу власником своєї земельної ділянки. Остання була виділена та передана у приватну власність на підставі підробленого проекту із землеустрою, як наслідок – накладається на дорогу загального призначення, де проводяться незаконні будівельні роботи.

Заявниця є суміжним землекористувачем, брала безпосередню особисту участь у зверненні громади до сільської ради із колективною заявою щодо визначення розмірів спірної дороги, а також у облаштуванні її благоустрою (асфальтування). На даний час верхній асфальтовий шар дороги знято, а проїзд (та навіть прохід) перекрито, відтак потерпіла позбавлена можливості користуватись землями територіальної громади села Петриків.

Однак, всупереч вимогам ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, її заява не була внесена до ЄРДР.

Тож, слідчих довелося зобов’язувати вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань в судовому порядку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com