Перевізника, який немає офіційної реєстрації, оштрафували на 17 тисяч гривень

Підволочиський районний суд виніс постанову в справі про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який здійснював перевезення без реєстрації суб’єктом господарської діяльності.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах справи, переданої від Управління УКРТРАНСБЕЗПЕКИ в Тернопільській області, 28 травня 2019 року о 12-30 год на автодорозі М-12191 км+100 чоловік, керуючи транспортним засобом VOLVO FM12, надавав послуги з перевезення вантажу на підставі накладеної № РФ 0125920 від 27 травня 2019 року без державної реєстрації як суб`єкта господарювання, чим порушено вимоги ч.2 ст. 19 Господарського кодексу України, ч. 1 ст. 164 КУпАП.

У відповідності до статті 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Статтею 252 КУпАП передбачено, що орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Судом встановлено, що винність чоловіка у скоєнні правопорушення передбаченого ч.1 ст. 164 КУпАП, підтверджується матеріалами справи, зокрема:

– протоколом про адміністративне правопорушення № 0018296 від 28 травня 2019 року, згідно якого 28 травня 2019 року о 12-30 год на автодорозі М-12191 км+100 порушник, керуючи транспортним засобом VOLVO FM12, надавав послуги з перевезення вантажу на підставі накладеної № РФ 0125920 від 27 травня 2019 року без державної реєстрації як суб`єкта господарювання, чим порушено вимоги ч.2 ст. 19 Господарського кодексу України, ч. 1 ст. 164 КУпАП;

– витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, у відповідності до якого чоловік як ФОП у реєстрі не значиться.

Відповідно до вимог ч. 1ст.164 КУпАП адміністративна відповідальність наступає за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди).

За вказаних обставин, суд приходить до переконання про наявність в діях чоловіка ознак правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 164 КУпАП, тобто провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб`єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), і тому його слід притягнути до відповідальності шляхом накладення на нього адміністративного стягнення, передбаченого санкцією статті.

При накладенні адмінстягнення, беручи до уваги особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, характер вчиненого правопорушення, обставини справи, суд приходить до переконання, що на водія слід накласти адміністративне стягнення у виді штрафу у мінімальному розмірі без конфіскації грошей,одержаних внаслідок вчинення адмінправопорушення.

Таким чином, суд прийняв рішення визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 17000 (сімнадцять тисяч ) гривень в дохід держави без конфіскації грошей,одержаних внаслідок вчинення адмінправопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com