В Тернополі на будівництві житла для нацгвардійців вкрали понад 3 мільйони гривень?

Правоохоронці Тернопільщини здійснюють кримінальне провадження через завищення вартості матеріалів під час будівництва житла для нацгвардійців.

Про це стало відомо Інфопростору.

Слідчим управлінням ГУНП в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018210000000399 від 01.08.2018 за фактом заволодіння службовими особами ТОВ «Ферозіт», шляхом зловживання своїм службовим становищем, бюджетними коштами у великих розмірах в ході виконання робіт із будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Смакули у м . Тернополі , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Так, згідно отриманої із УСБУ в Тернопільській області інформації, ТзОВ «Ферозіт», відповідно до договору підряду на будівельні роботи, виконує роботи із будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Смакули в м. Тернопіль, котрі фінансуються із державного бюджету (замовник робіт та розпорядник коштів – Військова частина № 3002 Національно Гвардії України). При цьому у проектно-кошторисній документації, яка готувалась на замовлення розпорядника коштів, встановлено максимальні розцінки на роботи та матеріали, що дозволяє ТзОВ «Ферозіт» освоювати кошти за цінами вищими, ніж середньо ринкові.

В ході досудового розслідування працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області було проведено спільну перевірку окремих питань фінансово-господарської діяльності Військової частини 3002 Національної гвардії України в частині використання бюджетних коштів на виконання робіт із будівництва багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Тернопіль, вул. Смакули за період з 01.05.2017 по 31.12.2018, за результатами якої встановлено завищення вартості виконаних робіт з будівництва багатоквартирного житлового будинку на загальну суму 3022149,78 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com