Заступнику директора Зборівського коледжу присудили 17 тисяч гривень штрафу: брав хабарі за успішне складання іспитів з водіння

Зборівський районний суд завершив розгляд кримінального провадження відносно заступника директора Зборівського коледжу.

Про це стало відомо Інфопростору.

Встановлено, що чоловік вчинив кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов`язаної з наданням публічних послуг за таких обставин.

Так, троє осіб з метою проходження навчання по підготовці водіїв категорії «С» 22.01.2019 року звернулися до заступника директора з навчально-виробничої роботи Зборівського коледжу Тернопільського національного університету ім. І. Пулюя, після чого у нього виник злочинний умисел направлений на одержання неправомірної вигоди від усіх трьох за сприяння в позитивному проходженні навчання та успішної здачі іспитів цими особами з курсу навчання по підготовці водіїв категорії «С», який здійснюється Зборівським коледжем ТНТУ ім. І. Пулюя.

З метою реалізації свого злочинного наміру направленого на одержання неправомірної вигоди від одного із претендентів на водійські права, який діяв від свого імені та в інтересах двох своїх друзів, за сприяння в позитивному проходженні навчання та успішної здачі іспитів з курсу навчання по підготовці водіїв категорії «С», який здійснюється Зборівським коледжем ТНТУ ім. І. Пулюя, заступник директора повідомив про те, що за позитивне проходження навчання та успішної здачі іспитів з курсу навчання по підготовці водіїв категорії «С» необхідно надати йому грошові кошти в сумі 300 Євро, після закінчення проходження курсу навчання.

10 червня 2019 року приблизно о 17 год. 30 хв. заступник директора коледжу перебуваючи в службовому кабінеті, що розташований по вул. Б. Хмельницького, 57, в м. Зборів, Тернопільської області, після того як претенденту на водійські права про те, що він та його знайомі успішно пройшли навчання з курсу підготовки водіїв категорії «С», після чого одержав неправомірну вигоду 300 Євро, що згідно офіційного курсу Національного Банку України станом на 10 червня 2019 р. становить 8940 гривень, з яких 1800 гривень за успішне проходження курсу навчання та здачі іспитів, з курсу навчання по підготовці водіїв категорії «С», яке здійснюється Зборівським коледжем ТНТУ ім. І. Пулюя.

Окрім цього, 22.01.2019 року в заступник директора коледжу під час розмови, коли довідався усіх трьох претендентів на водійські права про бажання отримати водійське посвідчення для себе та двох своїх товаришів, виник злочинний умисел направлений на одержання неправомірної вигоди від них за вплив на посадових осіб Тернопільського сервісного центру МВС № 6141 (Тернопільський район, с. Підгородне, вул. Стрийська, 5) з метою успішної здачі ними іспитів (теоретичного та практичного) в сервісному центрі МВС № 6141 та отримання посвідчення водія.

Після цього, в ході вказаної розмови, реалізуючи свій злочинний намір направлений на одержання неправомірної вигоди заступник директора коледжу повідомив, що він перебуває в дружніх відносинах з працівниками Територіального сервісного центру МВС № 6141 та у разі передання йому неправомірної вигоди в сумі 300 євро може вплинути на вказаних осіб, з метою вчинення ними дій в інтересах заявників, зокрема, успішної здачі іспитів (теоретичного та практичного) в сервісному центрі МВС № 6141 та отримати посвідчення водія.

Винуватець свою вину визнав. Таким чином, суд прийняв рішення визнати заступника директора Зборівського коледжу винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.368 КК України та ч. 2 ст.369-2 КК України, за якими призначити покарання за вчинені кримінальні правопорушення, а саме:

за ч.1 ст.368 КК України у вигляді штрафу розміром 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень з позбавленням права займати посади, пов`язані з виконанням організаційно – розпорядчих чи адміністративно – господарських функцій у державних та комунальних підприємствах строком на 1 рік;

за ч.2 ст. 369-2 КК України у вигляді штрафу розміром 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 12700 гривень,

Згідно ч.1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, суд призначив винуватцю остаточне покарання у вигляді штрафу розміром 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 17000 гривень з позбавленням права займати посади, пов`язані з виконанням організаційно – розпорядчих чи адміністративно – господарських функцій у державних та комунальних підприємствах строком на 1 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com