Володимир Цабаль: Покупці продуктів в супермаркетах більш захищені, аніж отримувачі банківських продуктів

Народний депутат України Володимир Цабаль, який походить з Тернопільщини, висловився за підтримку проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

– Зараз, коли громадянин України йде в супермаркет купляти продукти, його права більше захищені ніж коли він йде за фінансовим продуктом в банківську установу, – каже Володимир Цабаль. – Це неправильно через те, що всі ми знаємо, що фінансові продукти – це дуже складні речі, де права споживачів мають бути значно більше захищені.

На його думку потрібно зменшувати ризикованість кредитних портфелів, а відповідно банки також стануть бенефіціарами цього закону. Також бенефіціаром стане населення, для яких кредитні ставки зменшаться через те, що банки будуть в кращій фінансовій ситуації.

“Всі ми пам’ятаємо 2008-2009 рік, кризу, коли через видання великої кількості кредитів, які люди не розуміли, банками ми чуть не дійшли до колапсу фінансової системи. І якби люди розуміли, що вони беруть, що їм продають, тоді такої страшної ситуації б не було. І саме тому потрібно захищати права споживачів фінансових послуг,” – заявив Володимир Цабаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com