В Козівському районі чоловік отримав умовний термін, бо крав картоплю в матері

Козівський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019210110000076 по обвинуваченню чоловіка в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, у травні 2019 року раніше судимий чоловік перебував в с. Криве Козівського району із товаришем, де в ході розмови із останнім, дізнавшись, що той не має картоплі щоб засадити свою присадибну земельну ділянку, через гостру потребу в грошах, у нього виник злочинний умисел направлений на протиправне заволодіння картоплею, належною його матері.

Реалізуючи свій злочинний умисел, 29 травня 2019 року вранці чоловік запропонував товаришу придбати у нього картоплю, яка є у надлишку у господарстві його матері, на що той погодився. Цього ж дня, близько 09 години 30 хвилин, вони обоє, попросивши також їм допомогти ще одного чоловіка.

Надалі перебуваючи за місцем свого проживання, діючи умисно, протиправно, з корисливих мотивів, скориставшись відсутністю своєї матері та інших родичів, шляхом вільного доступу, чоловік з двома товаришами зайшли до підвального приміщення господарства де набравши у мішки картоплі почергово винесли її на подвір’я, узявши загалом п’ять мішків із картоплею, загальною масою 142 кілограми, яка належала його матері. Вказані мішки вони винесли із домогосподарства та завантаживши їх у автомобіль та відвезли покупцю.

В результаті умисного протиправного діяння чоловіка потерпілій, із розрахунку ринкової ціни 1 кілограма картоплі 4 гривні, заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 568 гривень.

Чоловік у скоєному признався, тому суд вирішив визнати його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України і призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді 1 року обмеження волі.

На підставі ст.75 КК України чоловіка звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com