В Кременці засудили чоловіка, який вкрав хрест із могили на цвинтарі

Кременецький районний суд виніс вирок відносно жителя Кременецького району, який повторно вчинив наругу над могилою.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 09 квітня 2019 року, близько 08 години 30 хвилин перебуваючи на «Туницькому кладовищі», що розташоване на вулиці Старого Детюка у місті Кременець, Тернопільської області, ігноруючи моральні засади суспільства в частині поваги до померлих та місць їхнього поховання, незважаючи на загальноприйняті у соціумі принципи та правила поведінки, демонструючи зневагу до усіх соціальних цінностей, маючи прямий умисел на вчинення наруги над могилою з корисливих мотивів, вчинений повторно та який направлений на незаконне заволодіння предметами, що знаходились на могилі невідомого померлого, переслідуючи корисливу мету наживи чоловік демонтував могилу, та незаконно заволодів металевим хрестом вартістю 197 гривень.

Після чого, з викраденим він залишив місце злочину, маючи змогу вільно розпорядитись ним на власний розсуд.

Самовільне пошкодження, розкопування, руйнування або в інший спосіб знищення кладовищенських споруд, що використовуються для церемонії поховання та поминання померлих, намогильних споруд, огорож, склепів, урн з прахом, могил чи інших місць поховання в розумінні статті 2 Закону України «Про поховання та похоронну справу» охоплюється терміном наруга над могилою.

В судовому засіданні, обвинувачений  вину свою визнав повністю, щиро розкаявся, погодився зі всіма обставинами, викладеними в обвинувальному акті, пояснив, що  09 квітня 2019 року він йшов  через  «Туницьке  кладовище»  та побачив, що  на  могилі  стояв  металевий хрест. Він подумав, що даний хрест нікому не потрібний та витягнув  його  з могили, для  того щоб здати  його  на  металолом. Однак, коли він йшов по  місту  з  даним  металевим  хрестом, то його затримали працівники поліції. Просив суворо не карати.

Оцінивши зізнання та докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 297 КК України та призначити йому за даною статтею покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

На підставі  статті 71 КК України, за сукупністю вироків, до призначеного за цим вироком покарання, частково приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком Кременецького районного суду Тернопільської області від 05 жовтня 2018 року у виді 1 місяця позбавлення волі, та частково приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком Кременецького районного суду Тернопільської області від 17 грудня 2018 року, який змінений ухвалою Тернопільського апеляційного суду від 17 квітня 2019 року у виді 2 місяця обмеження волі, що на підставі ст.72 КК України складає 1 місяць позбавлення волі, та остаточно призначено йому покарання у виді 4 (чотирьох) років 2 (двох) місяців позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com