В Заліщицькому районі спалах кишкової інфекції

18.09.2019 року в с. Новосілка Заліщицького району Тернопільської області з первинними діагнозами зареєстровано 10 випадків гострої кишкової інфекції серед дітей ДНЗ та учнів ЗОШ 1-2 ступенів. Зокрема, у ДНЗ захворіло 6 дітей, а у ЗОШ І-ІІ ступенів – 4 учнів.

Станом на 19.09.2019 року кількість хворих збільшилася до 14 осіб . Однак, 3 з них не пов’язані з даними закладами.

Попередній діагноз – гостра кишкова інфекція.

Сьогодні спеціалісти головного та районного управлінь Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з працівниками Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби України та ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр» здійснили позапланову перевірку даних закладів, відібрали взірці харчових продуктів, готових страв, змивів з обладнання, рук та спецодягу персоналу тощо.

У зв’язку із реєстрацією випадків інфекційного захворювання з ознаками кишкових розладів 6 випадків серед вихованців закладу дошкільної освіти та 5 випадків серед учнів ЗОШ та на підставі результатів епідрозслідування, розпорядженням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області призупинено роботу дитячого садка та харчоблоку даної школи з 20.09.2019 року.

Робота даних об’єктів буде відновлена після ліквідації спалаху та отримання результатів лабораторних досліджень, які відповідатимуть вимогам нормативно-правових актів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com