На Гусятинщині присудили умовний термін чоловіку, який зрубав два дерева на дрова

Гусятинський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні №12019210070000097, внесеному в ЄРДР від 06 травня 2019 року відносно чоловіка, який зрубав два дерева.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 06 травня 2019 року у чоловіка виник злочинний умисел на вчинення незаконної порубки дерева у Вікнянському лісництві природного заповідника «Медобори», що в с. Вікно, Гусятинського району, Тернопільської області, для використання його у домогосподарстві за місцем проживання.

Відповідно до свого злочинного умислу чоловік, взявши вдома знаряддя для проведення незаконної порубки, а саме сокиру, прийшов до території Вікнянського лісництва природного заповідника «Медобори». Перебуваючи в кварталі 31 виділі 1 Вікнянського лісництва, відповідно до п.1 ст. 3 Закону України «Про природно-заповідний фонд», яке відноситься до природно-заповідного фонду України, обвинувачений вибрав з поміж дерев, одне сироростуче (живе) дерево породи «в`яз шорсткий», яке знаходилося на пні (не відділене від коріння) та являлося багаторічними рослинами з чітко вираженим твердим стовбуром та гілками, що утворюють крону.

Далі чоловік, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 року №761 «Про врегулювання питань щодо спеціального використання лісових ресурсів», без спеціального на те дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, використовуючи вказану сокиру, здійснив повне відокремлення сироростучого дерева від кореня способом зрубування. Зрубаний стовбур дерева породи «в`яз шорсткий», обвинувачений розрубав на дві частини, одна довжиною 2,14 м., загальним діаметром 12 см., інша довжиною 7 м., із гілками, яку залишив на території лісу. Одну частину стовбура дерева, довжиною 2,14 м., без гілок він взяв на плече та ґрунтовою дорогою почав виносити в сторону виїзду із території природного заповідника «Медобори. В подальшому останній планував віднести незаконно зрубану частину стовбура дерева в своє домогосподарство, де використати у власних цілях, про те був виявлений працівниками поліції і лісничими.

Внаслідок дій чоловік заподіяв державним інтересам матеріальну шкоду на суму 374 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 24 травня 2019 року з метою вчинення незаконної порубки дерева у Вікнянському лісництві природного заповідника «Медобори», що в с. Вікно, Гусятинського району, Тернопільської області, для використання його як дрова для опалення будинку за місцем свого проживання, обвинувачений, взявши вдома знаряддя для проведення незаконної порубки, а саме ручну пилку, знову прийшов до території Вікнянського лісництва природного заповідника «Медобори». Перебуваючи в кварталі 23 виділі 19 Вікнянського лісництва, відповідно до п.1 ст. З Закону України «Про природно- заповідний фонд», яке відноситься до природно-заповідного фонду України, він вибрав з поміж дерев, одне сироростуче (живе) дерево породи «ясен», яке знаходилося на пні (не відділене від коріння) та являлося багаторічними рослинами з чітко вираженим твердим стовбуром та гілками, що утворюють крону.

Далі обвинувачений, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 року №761 «Про врегулювання питань щодо спеціального використання лісових ресурсів», без спеціального на те дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, використовуючи вказану пилку, здійснив повне відокремлення сироростучого дерева від кореня способом спилювання. Спиляний стовбур дерева породи «ясен» він залишив на території лісу, щоб в подальшому відокремити від гілок і порізати на колоди.

Надалі, 27.05.2019р., в першій половині дня чоловік взявши з дому ручну пилку знову прийшов у квартал 23 виділ 19 Вікнянського лісництва природного заповідника «Медобори», де від залишеного попередньо стовбура незаконно спиляного ним дерева відокремив пилкою декілька гілок з зеленим листям, а в подальшому останній планував порізати стовбур дерева на колоди та перевезти за місцем свого проживання, де використати як дрова для опалення будинку, про те на місці був виявлений працівниками поліції і лісничими.

Внаслідок дій чоловік заподіяв державним інтересам матеріальну шкоду на суму 2112 грн.

Оцінивши докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим в пред`явленому йому обвинуваченні за ч.3 ст.246 Кримінального кодексу України і призначити йому покарання у виді 3 ( трьох ) років обмеження волі.

Відповідно до ст. 75 КК України його звільнено від відбуття покарання із встановленням йому іспитового строку терміном в 1 (один) рік

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com