В Тернополі суд не покарав школяра, якого впіймали з наркотиками

Тернопільський міськрайонний суд не притягнув до відповідальності учня Тернопільської загальноосвітньої школи №17, якого впіймали з наркотиками, хоч і визнав його винним у вчиненні правопорушення.

Про це стало відомо Інфопростору.

Постанова Тернопільського міськрайонного суду винесена в середині серпня, а саме порушення зафіксовано ще 20 квітня 2019 року. Близько 21:50 школяр перебував у парку Топільче неподалік входу із вулиці Миру. В нього виявили пластикову ємність речовиною рослинного походження зеленого кольору. Тоді поліцейські розпочали кримінальне провадження, але пізніше перекваліфікували його в адміністративне правопорушення.

Експертизою встановлено, що речовина, яка перебувала у школяра – подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, має ботанічні ознаки верхівкових частин рослини коноплі, містить канабіноїди (канабінол, канабідіол), і є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом (марихуаною), загальна маса якого у висушеному (сухому) вигляді становить 0,51 грама.

Свою вину визнав і сам хлопець.

Тож суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак, відповідальності школяр не понесе, оскільки строки для винесення покарання вже минули.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com