В Тернополі суд не покарав чоловіка, який їздив на мопеді “під кайфом”

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який їздив Тернополем під дією наркотичних речовин, вважаючи його вину недоведеною.

Про це стало відомо Інфопростору.

Чоловіка впіймали 19 травня 2019 року о 00 год. 20 хв. в місті Тернополі по вулиці Кривоноса. Водій керував транспортним засобом ZONDER Z450 QT-C3 перебуваючи в стані наркотичного сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.9а Правил дорожнього руху. Огляд проводився в КУТОР Тернопільському ОНД (висновок лікаря № 158).

Однак, дослідивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що в діях водія відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.

З долученого до протоколу диску з відеофіксацією події вбачається, що транспортний засіб, візуально схожий на мопед, рухався по вул. Кривоноса 18 травня 2019 року о 23 год. 15 хв., а згідно висновку КУТОР ТОНД щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану наркотичного сп`яніння № 158 від 19 травня 2019 року встановлено, що огляд водія проведено 19 травня 2019 року о 01 год. 30 хв., тобто через 2 год. 15 хв. після зафіксованого даним відеозаписом факту керування.

Відповідно до п. 9 Розділу ІІ Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, затвердженої Наказом МВС та МОЗ від 09 листопада 2015 року № 1452/735, з метою забезпечення достовірності результатів огляду водіїв транспортних засобів, які мають бути оглянуті в закладах охорони здоров`я, поліцейський забезпечує доставку цих осіб до найближчого закладу охорони здоров`я не пізніше ніж протягом двох годин з моменту виявлення підстав для його проведення.

Беззаперечні докази того, що вказаний строк, протягом якого має бути проведений огляд в закладі охорони здоров`я, при проведенні огляду на стан наркотичного сп`яніння водія порушено не було, в матеріалах справи про адміністративне правопорушення відсутні, що може свідчити про порушення процедури проведення огляду на стан наркотичного сп`яніння.

Тож, суд закрив провадження у справі, а наркоман залишився непокараним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com