На Тернопільщині продовжують діяти тіньові схеми

На Тернопільщині жнивна кампанія не внесла суттєвих коректив в обсяги продажу пального.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив колишній народний депутат Володимир Бойко.

– Здавалося б, збір урожаю мав би принести колосальні надходження до державного та місцевих бюджетів у вигляді податку з доходу від реалізації пального та акцизу, значна частина якого йде на ремонт автошляхів, – зазначає політик. – Саме так і мало б бути, якби не тіньова схема, що діє роками.
Більшість сільгоспвиробників здійснюють оптове придбання пального. При цьому вони нехтують нормами законодавства, які чітко визначають, що оптова торгівля пальним – діяльність із придбання та подальшої реалізації пального. Тобто, суб’єкт господарювання, який придбав пальне в оптовика, обов’язково мав би його продати, а не використовувати для власних потреб. За таких умов кожний кінцевий продавець повинен сплачувати акцизний податок. Однак, цього не відбувається.
Саме тому обсяги проданого на Тернопільщині в липні дизельного пального зросли лише на 10 відсотків у порівнянні із червнем, а в серпні – лише 5 відсотків у порівнянні із липнем. Саме дизельне паливо найбільше використовується в сільському господарстві. Такий ріст міг би бути допустимим на територіях, де мало розвинуте сільське господарство.
Володимир Бойко заявляє, що фіскали, правоохоронці та очільники області багато років не звертають на це увагу. Усім цікаво розпоряджатися бюджетними коштами, а не наповнювати казну.
Окрім цього, офіційні статистичні дані продовжують свідчити про значне приховування обсягів реалізованого пального легальними заправками.
В серпні в Тернопільській області на 184 заправках продали 2408,3 т бензину моторного, 2811,6 т дизельного пального та 2465,2 т пропану і бутану скрапленого.
– Традиційно роблю простий арифметичний розрахунок поділивши ці обсяги на 184 заправки та 31 день в місяці. Виходить, що в серпні в середньому на одній заправці за добу реалізовувалось 422 літри бензину, 492 літри дизельного пального та 432 літри пропану і бутану скрапленого, стверджує Володимир Бойко. – Абсурд!!!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com