В Кременці тюремний строк отримала ворожка-шахрайка

Кременецький районний суд виніс вирок жінці, яка під виглядом ворожіння виманювала гроші в місцевих жителів.

Про це стало відомо Інфопростору.

25 лютого 2018 року приблизно о 14 год. 00 хв. жінка, маючи не зняту та непогашену судимість за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України, зустрілась у номері готелю «Садиба», що Кременці, з “клієнткою”, якій напередодні представилась як особа, що займається розповідями про майбутнє і має здібності замовлянь, ворожіння. Продовжуючи розмову користуючись довірливими рисами характеру та привітними стосунками до відвідувачки, шахрайка, використовуючи власні вміння психологічного впливу, розповіла їй про те, що вона стала об`єктом ворожіння і вирішила, діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний та протиправний характер вчинюваних нею дій та свідомо бажаючи настання шкідливих наслідків, обманути останню і таким чином заволодіти її майном.

Реалізуючи свій злочинний умисел, жінка 25 лютого 2018 року, перебуваючи в одному з номерів готелю «Садиба», продовжуючи вводити відвідувачку в оману щодо своїх дійсних намірів, повідомила останній неправдиві відомості про свої психологічні і фізичні здібності та пообіцяла допомогти їй, але для цього запропонувала надати їй золоті речі для проведення з ними відповідних маніпуляцій і молитов.

Після цього, 26 лютого 2018 року “ворожка” зустрілась із “клієнткою” в одному з номерів готелю «Садиба», що по вул. Дубенська, м. Кременець Тернопільської області та продовжуючи свої злочинні дії, з метою доведення свого злочинного наміру на заволодіння чужим майном шляхом обману, під приводом проведення ритуалу, отримала 2 100 доларів США, що згідно офіційного курсу становило 56 600 грн., 5 600 грн., золотий ланцюжок вагою 1,2 грами вартістю 1369 грн, дві золоті сережки круглої форми вагою 4 грами вартістю 4 568 грн, одну золоту сережку з червоним камінчиком вагою 1 грам вартістю 1 141 грн, золотий хрестик з розп`яттям вагою 1 грам вартістю 1 141 грн, золотий ланцюжок на шию вагою 2 грами вартістю 2 282 грн, золоту ладанку вагою 1 грам вартістю 1 141 грн, два золотих зуби вагою приблизно 3 грами вартістю 3 423 грн, один золотий кулончик вагою 1,5 грами вартістю 1 711 грн, які відвідувачка, будучи обманутою та довірившись “ворожці” у правдивості її дій, надала останній. Після цього шахрайка з місця події зникла, отримавши можливість розпоряджатися вказаним майном на власний розсуд.

Своїми умисними діями обвинувачена спричинила потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 78 976 грн.

В судовому засіданні обвинувачена у вчиненні даного злочину вину визнала повністю. Не заперечувала фактичних обставин скоєння злочину, однак вказувала на відсутність свого умислу на вчинення шахрайства. Пояснила, що потерпіла добровільно до неї звернулася, добровільно передала їй грошові кошти та коштовності, а також зазначила, що її передбачення збуваються.

Оцінивши всі докази та взявши до уваги зізнання обвинуваченої, Кременецький районний суд вирішив визнати “ворожку” винуватою у пред`явленому їй обвинуваченні за ч. 2 ст. 190 КК України та призначити їй покарання у вигляді 1 (одного) року 6 (шести) місяців позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com