Молодик із Бучацького району отримав умовний термін за ухиляння від строкової служби

Бучацький районний суд виніс вирок відносно хлопця, який ухилявся від призову на строкову військову службу.

Про це стало відомо Інфопростору.

22 січня 2015 року хлопця приписано до призовної дільниці Бучацького району Бучацького районного військового комісаріату Тернопільської області (далі – Бучацький РВК). Згідно Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» він відноситься до призовників, а тому є суб`єктом чергового призову на строкову військову службу, який проходить у 2019 році згідно Указу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2019 році».

Військово-лікарською комісією 11 квітня 2019 року обвинувачений визнаний придатним до військової служби.

11 квітня 2019 року хлопця в установленому законодавством порядку повідомлено про необхідність явки 22 квітня 2019 року до Бучацького РВК, який розташований в м.Бучачі по вул.Просвіти,25 Тернопільської області, для відправлення на збірний пункт та подальшого проходження строкової військової служби.

Незважаючи на свою обізнаність про обов`язок прибути 22 квітня 2019 року у Бучацький РВК для подальшого проходження строкової військової служби, обвинувачений, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від призову на строкову військову службу, не маючи права на відстрочку та звільнення від призову на строкову військову службу, передбаченого ст.ст.17,18 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», в порушення вимог ст.65 Конституції України, ст.ст.1,2,15 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», без поважних причин 22 квітня 2019 року не з`явився до Бучацького РВК, який розташований по вул.Просвіти,25 в м.Бучачі Тернопільської області для відправки на збірний пункт та подальшого проходження строкової військової служби в Збройних силах України, тобто ухилився від призову на строкову військову службу.

Такі умисні дії підозрюваного органом досудового розслідування кваліфіковано за ст.335 КК України, як ухилення від призову на строкову військову службу.

Суд вирішив, що вина молодика доведена, а тому вирішив визнати його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України, і призначити йому узгоджене сторонами кримінального провадження покарання у виді обмеження волі на строк один рік.

       Згідно ст.75 КК України хлопця звільнено  від відбування призначеного покарання  з випробуванням,  встановивши йому  іспитовий строк тривалістю один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com