На Тернопільщині жінка отримала умовний термін за спробу “викрасти” синового однокласника

В Гусятинському районі жінка не стримала емоції за шкільні образи відносно свого сина та затягнула його однокласника до автомобіля. Суд та правоохоронці такі дії кваліфікували, як спробу позбавлення волі малолітнього.

Про це стало відомо Інфопростору.

06 травня 2019 року близько 14:00 години, перебуваючи неподалік стадіону на вулиці Залізнична у с. Васильківці Гусятинського району, переслідуючи умисел, направлений на незаконне позбавлення волі малолітнього щколяра із мотивів помсти за образу сина, всупереч волі потерпілого, взявши його за капюшон куртки, силою помістила у автомобіль марки ВАЗ 2111, що належить її чоловіку, де незаконно утримувала хлопця упродовж 3-5 хвилин. Цим, на думку правоохоронців, жінка позбавила школяра волі, не даючи можливості вільно пересуватися, а також обирати за власною волею своє місцезнаходження та залишати вказаний автомобіль.

В судовому засіданні обвинувачена  вину в пред`явленому їй обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 146 КК України, а також цивільний позов про відшкодування моральної шкоди не визнала повністю. Суду показала, що 06 травня 2019 року їй зателефонували і повідомили, що її сина б`є  інший школяр. Вони з чоловіком сіли в автомобіль марки ВАЗ 2111, що належить її чоловіку та поїхали в школу. По дорозі вони зустріли кривдника. Вона вийшла з машини і запитала його про те, чому він бив її сина.

Вона запропонувала потерпілому сісти в машину та поїхати до нього додому до мами, щоб все з`ясувати, на що він погодився та сів самостійно в автомобіль. Їхали автомобілем десь три хвилини. Коли хлопець сказав, що мами не має вдома, чоловік зупинив автомобіль і його висадили з машини не доїжджаючи дому.

Додатково пояснила, що умислу на позбавлення волі чи викрадення дитини вона не мала. В автомобіль він сів самостійно. При цьому вона не кричала та не била потерпілого.

Однак, іншу версію подій розповів сам школяр.

Так, в судовому засіданні малолітній потерпілий показав, що 06 травня 2019 року він повертався зі школи товаришем. Коли проходили повз стадіон с.Васильківці, то під`їхала машина марки «Жигулі» зеленого кольору. З машини вийшла жінка та нецензурно виражалась в його сторону. Взяла його за капюшон і декілька разів вдарила по обличчю та насильно затягнула до машини. Коли вони їхали в автомобілі він закривав лице, а жінка забирала його руки, била його та погрожувала поліцією. Її чоловік був за рулем. Він сидів за водієм на задньому сидінні, а мама жінка біля нього. Біля магазину Міраж його випустили. Він перебував в автомобілі біля 5 хвилин. Спочатку він пішов до товариша, а потім додому. Так налякався, що зразу не зміг мамі розказати, що сталося. Після того випадку декілька днів не ходив до школи. Додатково пояснив, що в машині він перебував всупереч своїй волі, в машину його насильно заштовхали. Він не міг її покинути самостійно. Йому було страшно, тому що йому сказали, що везуть його в поліцію.

Оцінивши всі докази суд прийняв рішення визнати жінку винуватою в пред`явленому їй обвинуваченні за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України і призначити їй покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Згідно ст. 75 КК України її звільнено від відбування покарання, якщо вона протягом 2 (двох) років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com