В Тернополі засудили чоловіка, який в Байківцях з електроопор зрізав 50 метрів проводу

Зловмисник, який зняв з електроопор 50 метрів алюмінієвого кабелю, відбувся громадськими роботами.

Про це стало відомо Інфопростору.

Вирок в кримінальному провадженні винесено Тернопільським міськрайонним судом нещодавно.

01 лютого 2019 року у чоловіка, який був раніше судимий за умисний корисливий злочин проти власності, судимість за який не знято та не погашено, перебуваючи за місцем свого проживання, виник злочинний намір, направлений на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний намір, 01 лютого 2019 року близько 17 години 40 хвилин він, взявши з собою заздалегідь підготовлені монтажні лази (кігті) та плоскогубці, направився в сторону села Смиківці Тернопільського району, де за межами вказаного населеного пункту, близько 25 метрів від інформаційно – вказівного знаку з надписом «Байківці», на бетонній електроопорі, помітив провід алюмінієвий марки А-63. Одівши монтажні лази (кігті) зловмисник піднявся на верхню частину електроопори, де, усвідомлюючи протиправність своїх дій, настання суспільно-небезпечних наслідків та те, що його дії є непомітними для сторонніх осіб, за допомогою плоскогубців, обрізав провід алюмінієвий марки А-63, довжиною 50 метрів, загальною вартістю 853,04 гривні. Однак, не виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, з причин, що не залежали від його волі, оскільки під час обрізання проводів був виявлений потерпілим.

Дії обвинуваченого кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 3 ст. 15 ч.2 ст. 185 КК України, тобто незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинений повторно.

Суд оцінив всі докази та зізнання обвинуваченого. Як наслідок – винесений вирок.

Чоловіка визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15 ч.2 ст.185 КК України і призначено йому покарання, із застосуванням ст.69 КК України, у виді громадських робіт строком 240 (двісті сорок) годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com