Поліція завела кримінал за продаж очисних споруд в Бережанах. Покупець причетний до колишнього нардепа Юрика

Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснюють досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Як стало відомо Інфопростору, правоохоронці вивчають правомірність продажу очисних споруд в Бережанах.

На даний час слідчі встановили, що у м. Бережани, вул. Л.Українки, 33, вул. Січових Стрільців, 73 здійснювалось будівництво системи очисних споруд, які б дали можливість забезпечити місцевих жителів належними умовами життєзабезпечення. Однак, у вересні 2017 року службові особи Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА, на балансі якого перебував зазначений об`єкт малої приватизації, прийняли рішення про включення об`єкта незавершеного будівництва “Очисні споруди в м. Бережани” до переліку об`єктів, що підлягають приватизації з визначенням способу приватизації – продаж на аукціоні, який зобов`язано провести Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області. До складу об`єкта приватизації включені будівлі та споруди за адресами: м.Бережани, вул. Л.Українки, 33, вул. Січових Стрільців, 73 балансовою вартістю 7 млн. 613 тис. 965 грн. При цьому, умовами продажу об`єкта приватизації, з невідомих причин, було визначено – без збереження первісного призначення об`єкта незавершеного будівництва.

Також, отримані дані свідчать про те, що службовими особами Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області можливо допущено порушення в ході проведення засідання аукціонної комісії для продажу об`єкта малої приватизації при обговоренні та ухваленні кінцевих умов продажу, шляхом свідомого внесення розбіжностей у відомості, зазначені у протоколі від 30.08.2018 №1, що в подальшому зумовить зміну цільового призначення об`єкта.

Окрім цього, згідно інформації Управління Служби безпеки України в Тернопільській області, службові особи Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області 31.05.2018 року з метою застосування процедури проведення електронних аукціонів, передбачених постановою КМУ від 10.05.2018 року №432, для продажу очисних споруд у м. Бережани Тернопільської області здійснили незаконну реєстрацію права власності на вказаний об`єкт приватизації, який перебував на балансі УКБ Тернопільської ОДА.

Таким чином, вищезазначені дії призвели до незаконної реалізації 18.12.2018 року на електронному аукціоні очисних споруд в м. Бережани Тернопільської області в адресу ТОВ “Інтгеніо” за заниженою ціною в сумі 86700 грн. (балансова вартість та стартова ціна – 7225031,2 грн.), чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам.

Фірма, яка придбала очисні споруди, зареєстрована в селі Великі Гаї Тернопільського району. На даний час директором цього підприємства є колишній народний депутат України Тарас Юрик. Статутний капітал підприємства – 1000 гривень.

На даний час триває слідство.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com