Перевізник, який намагався привласнити урожай “Мрії”, не зміг повернути собі арештовану вантажівку

Гусятинський районний суд відмовив в задоволені клопотання перевізника щодо скасування арешту на вантажний автомобіль з причепом.

Про це стало відомо Інфопростору.

Власник вантажівки згідно договору із ТзОВ “Мрія Сервіс” в серпні 2019 року надавав підприємству послуги з перевезення зібраного урожаю пшениці з поля до пункту розвантаження. Але, він вирішив частину вантажу вкрасти. Загалом йому майже вдалося привласнити понад 86 тонн пшениці.

Через це правоохоронці розпочали кримінальне провадження, а на вантажівку та причіп судом накладено арешт.

На даний час слідством встановлено, що 07.08.2019 року в період часу з 17:33 год. по 18:35 год. по вул. Кривоноса, буд. №56 у смт. Гримайлів, Гусятинського району, Тернопільської області, водій вантажного автомобіля, вчинив замах на привласнення зерна пшениці, ввіреного йому згідно договору про надання послуг перевезення із ТзОВ “Мрія Сервіс”, однак, з причин, що не залежали від його волі не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця.

Оглядом місця події в Гримайлові виявлено тягач «DAF XF 105.410» та причіп “Bodex KIS 3B”, який більш як на половину був завантажений зерном пшениці.

Задній борт причепа відчинений з порушенням пломбування, а у місці, що розташоване безпосередньо під бортом наявний насип зерна пшениці, що свідчить про його розвантаження.

Загальна маса зерна виявленого під час проведення огляду, а саме: зерна пшениці, що залишилося у причепі “Bodex KIS 3B” та зерна пшениці виявленого безпосередньо біля вказаного причепа, становить 86 080 кілограм.

В результаті огляду вилучено тягач «DAF XF 105.410», причіп «Bodex KIS 3B» та зерно пшениці загальною масою 86 080 кілограмів.

Опитаний свідок вказав, що водій транспортував належне ТзОВ “Мрія Сервіс” зерно пшениці тягачем «DAF XF 105.410» та причепом “Bodex KIS 3B” з місця збору урожаю у с. Жеребки, Підволочиського району до пункту розвантаження у м. Хоростків, Гусятинського району.

У межах смт. Гримайлів водій з метою привласнення чужого майна з`їхав із визначеного маршруту та здійснив розвантаження частини транспортованого ним зерна пшениці, під час чого був виявлений працівниками ТзОВ “Мрія Трейдинг”.

Таким чином, водій вчинив замах на ввірене йому для транспортування ТзОВ “Мрія Сервіс” зерно пшениці, однак, з причин, що не залежали від його волі не вчинив усіх дій для доведення злочину до кінця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com