На Тернопільщині за смертельну аварію водій відбувся умовним терміном

Водій, якиq в квітні в Чорткові на смерть збив двірника, відбувся умовним покаранням.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 08 квітня 2019 року о 07 годині 50 хвилин, водій, керуючи технічно справним автомобілем «Volkaswaggen Вога 1.9 ТD» із двома пасажирами в салоні, рухався проїзною частиною вулиці Копичинецька в м. Чортків Тернопільської області зі сторони центру міста у бік автостанції.

Водій вів автомобіль смугою свого напрямку із швидкістю 50 км/год., чим порушив вимоги пункту 12.9 (б) Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10 жовтня 2001 року зі змінами та доповненнями (далі – ПДР), згідно якого водієві забороняється перевищувати максимальну швидкість на ділянці дороги, де встановлено дорожній знак 3.29 «Обмеження максимальної швидкості» цих Правил.

В цей час, на ділянці вказаної вулиці, що навпроти магазину «Орлан», на правому тротуарі, частково виступаючи тілом на проїзну частину, стояв працівник Чортківського комбінату комунальних підприємств, який здійснював прибирання вулиці. Під час подальшого руху та наближення до комунальника водій не був достатньо уважний, не стежив за дорожньою обстановкою та відповідно не реагував на її зміну, чим порушив вимоги пунктів 1.5 та 2.3 (б) Правил дорожнього руху, які зобов`язували його своїми діями не створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю чи здоров`ю громадян, завдавати матеріальних збитків.

Унаслідок цього та в порушення вимог п.п. 1.10 (в частині визначення поняття «безпечний інтервал» та виконання його вимог), п.п. 13.1 та 13.3 ПДР України, водій не дотримався безпечного інтервалу до двірника, внаслідок чого допустив на нього наїзд правою боковою частиною керованого ним автомобіля «Volkaswaggen Вога 1.9 ТD».

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди комунальнику спричинено масивну травму тіла із численними переломами кісток скелета та ушкодженнями головного мозку, від чого 12 квітня 2019 року настала його смерть у КНП «Чортківська центральна комунальна районна лікарня».

Порушення водієм вимог п.п. 13.1 та 13.3 ПДР перебуває в прямому причинному зв`язку з настанням дорожньо-транспортної пригоди та спричиненням смерті потерпілого.

Проте, за таке порушення суд вирішив, що умовне покарання для винуватця буде достатнім.

Тож, водія визнано винуватим за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України і призначено йому покарання у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 (два) роки.

       Відповідно до вимог ст. 75 Кримінального кодексу України його звільнено від відбування призначеного судом основного покарання, якщо він протягом 2 (двох) років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com