В Тернополі директор школи уникнув відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією

Директора Тернопільської загальноосвітньої школи № 22 визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1, ч. 2 ст.172-7 КУпАП, однак, до відповідальності так і не притягнуто.

Про це стало відомо Інфопростору.

Судом Встановлено, що Олег Климчук, перебуваючи на посаді директора Тернопільської ЗОШ №22 І-ІІІ ступенів, як суб`єкт визначений у п.п. «а» п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», на якого поширюється дія цього закону, порушив вимоги п.2 та п.3 ч.1 ст.28 Закону України «Про запобігання корупції», тобто не повідомив безпосереднього керівника, а саме начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради про реальний конфлікт інтересів, який виник 14 січня 2018 року та 29.01.2019 року та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, за наступних обставин.

Олег Климчук, працюючи на посаді директора Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 та будучи відповідно п.п. «а» п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб`єктом відповідальності за правопорушення, пов`язане з корупцією, всупереч інтересам держави та Тернопільської загальноосвітньої школи № 22, не повідомив у встановлений законом строк та порядку (ні в усній, ні в письмовій формі у тому числі самостійно публічно не оголосив, маючи реальну можливість без жодних перешкод це зробити) безпосереднього керівника про наявність у нього реального конфлікту інтересів при укладанні договору № 1 від 24 січня 2018 року, яким він прийняв рішення про визначення фізичної особи – підприємця щодо надання послуг з організації гарячого харчування учнів пільгових категорій на суму 175950 гривень, який є рідним братом його дружини, чим вчинив адміністративне правопорушення пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того Олег Климчук, працюючи на посаді директора Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 та будучи згідно п.п. «а» п. 2 ч. 1 ст. З Закону України «Про запобігання корупції» суб`єктом відповідальності за правопорушення, пов`язане з корупцією, всупереч інтересам держави та Тернопільської загальноосвітньої школи №22, не повідомив у встановлений законом строк та порядку (ні в усній, ні в письмовій формі, у тому числі самостійно публічно не оголосив, маючи реальну можливість без жодних перешкод це зробити) безпосереднього керівника про наявність у нього реального конфлікту інтересів при укладанні договору №5 від 29 січня 2019 року, яким він прийняв рішення про визначення фізичної особи – підприємця щодо надання послуг з організації гарячого харчування учнів пільгових категорій на суму 190000 гривень, який є рідним братом його дружини, чим вчинив адміністративне правопорушення пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Хоч директор школи і заперечував свою вину, суд все ж вирішив, що доказів порушень є достатньо.

Однак, у зв’язку із сплином строків, директор школи залишився непокараним. Суд провадження у справі закрив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com