Тернопільські баскетболісти розгромили команду з Івано-Франківська. Фото

Початок другого матчу не обіцяв легкої прогулянки для “Тернополя”. Протягом стартової чверті команди важко набирали очки, а між третьою і шостою хвилиною за рахунку 8:4 взагалі не могли влучити жодного разу.

“Зрушити” цифри на табло вдалося нашому Н.Кісільчуку. Його 5 поспіль очок дозволили нам відірватися на 9 пунктів і змусили гостей взяти тайм-аут. Внесені корективи позитивно вплинули на гру нашого суперника. Наступний відрізок був за ними – 0:7. До кінця чверті залишалося грати ще дві хвилини, проте у гравців обох команд знову “збився приціл”. Єдина результативна дія в цьому відрізку належить нашому В.Рижову. Саме його влучний кидок встановив остаточний результат першої десятихвилинки – 15:11.

Виглядало на те, що нас знову чекає жорстка боротьба і малорезультативний баскетбол у виконанні обох команд.
Проте, феєричний початок другої десятихвилинки показав реальні наміри і потенціал нашої команди. Два триочкових від В.Бикова і Є.Ворніка, слем-данки від М.Найка і В.Анісімова не тільки довели нашу перевагу до 14 очок уже на 13 хвилині гри, але й деморалізували суперника. Взятий гостями тайм-аут цього разу не дав результатів. Прикарпатці тільки епізодично набирали очки, тоді, як нашим гравцям вдавалося майже все. Чергові данки від Є.Ворніка і В.Анісімова, влучні кидки В.Рижова і успішні дії в захисті дозволили нам відірватися на 20 очок ще до середини чверті (33-13). Після недовгого рівного відрізку настала черга Є.Бречка. Дев’ять поспіль очок нашого центрового довели перевагу “Тернополя” до 25 пунктів. Як наслідок – 34:13 в чверті і 49:24 після першої половини гри.

Ейфорія від успіху розслабила нашу команду і на третю чверть ми вийшли незібраними. Цим спробували скористатися гості: Стартовий спурт 0:10 у їхньому виконанні змусив брати тайм-аут уже Д.Забірченка. Після цього гра стабілізувалася, але перемогти у цій чверті нам не вдалося. 66:47 перед останньою десятихвилинкою – давали впевненість в кінцевому успіху, але не дозволяли розслабитися.

На останню чверть наші гравці вийшли гранично зібраними. Це вилилося у блискучі 17:2 уже на третій хвилині. Головний внесок в цей локальний успіх зробив В.Биков, реалізувавши у цьому відрізку чотири триочкових кидки. Добившись переваги у 34 пункти (83:49) Д.Забірченко дав можливість отримати ігрову практику резервістам. В підсумку 94:57 – впевнена і яскрава перемога БК «Тернопіль».

В цьому матчі тернополяни переграли суперників за усіма показниками. Ми були сильнішими у кидках із середньої дистанції (60% проти 46%) з-за дуги (38% проти 28%), мали перевагу під щитами (47-33), переграли гостей за кількістю перехватів (11-7) , блок-шотів (6-3) і результативних передач (30-12).

БК «Тернопіль-ТНЕУ» – БК «Говерла-КФВ» (Івано-Франківськ) 94:57 (15-11; 34-13; 17-23; 28-10).

Кращі в БК «Тернопіль-ТНЕУ»:
В.Биков – 17 очок;
М.Найко – 16 очок + 6 результативних передач;
Є.Бречко – 14 очок + 6 підбирань;
В.Рижов – 11 очок + 5 результативних передач;
П.Кісільчук – 10 очок + 6 підбирань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com