Водій із Підгаєцького району заплатить понад 20 тисяч гривень штрафу за нетверезе кермування

Підгаєцький районний суд притягнув до адміністративної відповідальності водія, який кермував автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як вбачається із матеріалів справи про адміністративне правопорушення, громадянин 20 вересня 2019 року близько 23 год. 06 хв. в с.Носів Підгаєцького району Тернопільської області, керував автомобілем марки Skoda Octavia з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, почервоніння обличчя. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння за допомогою приладу Драгер відмовився та від проходження освідчення в Підгаєцькій ЦРКЛ на стан алкогольного сп’яніння, відмовився, чим порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч.1 ст.130 КУпАП.

Крім того, водій у вказаний час не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу, чим порушив вимоги п.2.4 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч.1 ст.122-2 КУпАП.

Водій свою вину заперечив, заявивши в суді, що він взагалі їхав в якості пасажира. Однак, суд оцінив докази, в тому числі – відеозаписи з відеореєстратора поліцейського авто та боді-камер патрульних та визнав водія винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.122-2, ч.2 ст.130 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення відповідно до ч.2 ст.36 КУпАП у виді штрафу в розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 20400 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Ще троє кермувальників із Підгаєччини заплатять понад 10 тисяч гривень штрафу кожен.

Один із них 30 липня 2019 року біля 15 год. 40 хв. в с.Рудники хутір Совинови Підгаєцького району Тернопільської області керував трактором ХТЗ з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме:різкий запах алкоголю з ротової порожнини. Огляд на стан алкогольного сп`яніння проводився в Підгаєцькій ЦРКЛ, чим порушив вимоги п. 2.9а Правил дорожнього року, за що передбачена відповідальність згідно вимог ч.1 ст.130 КУпАП.

Інший 12 серпня 2019 року близько 00 год. 10 хв. в м. Підгайці по вул. Т.Шевченка, керував автомобілем марки Рено Мастер в стані алкогольного сп`яніння. Від проходження огляду на стан сп`яніння на місці зупинки із застосуванням газоаналізатора та у Підгаєцькій ЦРКЛ, відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Ще один винуватець 21 вересня 2019 року о 16 год. 00 хв. в м.Підгайці по вул. Т.Шевченка Тернопільської області, керував транспортним засобом марки Suzuki Lets 2 з ознаками алкогольного сп`яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини. Від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння за допомогою приладу Драгер на місці зупинки відмовився та від проходження освідчення в Підгаєцькій ЦРКЛ на стан алкогольного сп`яніння, відмовився, чим порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч.1 ст.130 КУпАП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com