Правоохоронці з’ясовують, хто “нагрів руки” на реконструкції спортивного майданчика в Підволочиську

Тернопільські слідчі здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом присвоєння бюджетних коштів під час реконструкції спортивного майданчика в Підволочиську.

Про це стало відомо Інфопростору.

До слідчого відділу інформацію про злочин направили з Управління захисту економіки. Після цього розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення посадовими особами Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації та посадовими особами товариства з обмеженою відповідальністю «АВАКС ПРОФ» шахрайських дій, які виразились у заволодінні бюджетними грошовими коштами місцевого бюджету, які були виділені на виконання робіт з загальної комплексної реконструкції спортивної площадки Підволочиської школи І-ІІІ ступенів, внаслідок чого бюджету завдано збитків у великому розмірі.

В ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що 29.09.2017 між Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації в особі начальника (Замовник), з однієї сторони та товариством з обмеженою відповідальністю «АВАКС ПРОФ», в особі директора (Підрядник), з іншої сторони укладено договір №18 «Про закупівлю робіт» від 29.09.2017. Згідно умов вказаного договору Підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з загальної (комплексної) реконструкції спортивної площадки Підволочиської школи І-ІІІ ступенів по вул. Морозенка,8, в смт. Підволочиськ Тернопільської області.

Найменування (номенклатура, асортимент) робіт та кількісні характеристики виконуваних за цим Договором робіт вказані у проектно-кошторисній документації. Ціна договору динамічна і становить 2 569 000,00 грн.

Як зазначено в Договорі розрахунки проводяться шляхом оплати коштів Замовником після підписання сторонами актів приймання виконаних будівельних робіт та довідок про вартість виконаних будівельних робіт по мірі надходження коштів з джерел фінансування.

Згідно умов вказаного договору строк виконання робіт на виділені кошти у 2017 році, визначається календарним планом виконання робіт і розпочинається з дати підписання даного Договору і до 31.12.2017.

Згідно умов зазначених в додатковій угоді №19 до договору 18 від 29.09.2017 пункт 5.1. ст. V «Виконання робіт» доповнити такими словами; строк виконання робіт на виділені кошти у 2017 році визначається з дати підписання цієї Додаткової угоди і до 31 грудня 2017 року.

Однак, як встановлено в ході досудового розслідування станом на поточний період увесь осяг робіт на об`єкті не виконаний в повному обсязі, не зважаючи на те, що у актах приймання виконаних будівельних робіт зазначено, що усі роботи виконанні в повному обсязі. І на підставі вказаних актів Замовником оплачено грошові кошти Генпідряднику.

За результатами проведеної позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації (акт за № 19-22/3 від 27.03.2018) на об`єкті виконання робіт з реконструкції спортивної площадки Підволочиської школи І-ІІІ ст. в смт. Підволочиськ Тернопільської області проведено контрольні обміри фактично виконаних ТзОВ «АВАКС ПРОФ» робіт. За результатами яких встановлено завищення обсягів виконаних робіт на загальну суму 14435,45 грн.

Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com