Земельний скандал біля Тернополя. Сільський голова заявив про захоплення 5 га землі

Сільський голова села Петриків Тернопільського району направив в поліцію повідомлення про захоплення 5 га землі.

Про це стало відомо Інфопростору.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Наразі з’ясовано, що повідомлення про злочин надійшло від Петриківського сільського голови про те, що посадові особи «Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату» самовільно захопили та використовують земельну ділянку площею 5,0 га, на території Петриківської сільської ради.

В ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до рішення Тернопільської районної ради від 21 грудня 2016 року «Про часткову зміну меж села Петриків на території Петриківської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області» Петриківська сільська рада змінила межу населеного пункту з 349,70 га на 866,40 га. Впродовж наступних років сільською радою проводились роботи щодо впорядкування земель, які перейшли у межі населеного пункту, в тому числі земельні ділянки орієнтовною площею 10,0 га та 5,0 га, на які Петриківською сільською радою рішеннями №1078 від 19.04.2018 «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель» та № 1077 від 19.04.2018 «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель» відповідно надано дозвіл на проведення інвентаризації земель установі Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат».

Однак на даний час в порушенні вимог ст. 125 Земельного кодексу України керівництво даної установи продовжує використовувати дану земельну ділянку без правовстановлюючих документів.

За інформацією Петриківської сільської ради, а саме рішення №1037 від 07.12.1963 прийняте виконкомом Тернопільської обласної Ради депутатів трудящих «Про передачу з держлісфонду Тернопільського лісгоспзагу площу 4,6 га для будівництва дитячого будинку» та рішення Виконавчого комітету Тернопільської обласної Ради народних депутатів від 29.11.1990 №264 «Про відведення земель організаціям і підприємствам області для державних і громадських потреб» встановлено, що установа Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат» було надано в користування земельну ділянку орієнтованою площею 4,6 га для обслуговування будівель та споруд (під будівництво дитячого будинку), а також 5 га для ведення підсобного господарства. Інформація щодо законного використання інших 5,0 га, на яких самовільно проводяться роботи пов`язані з сільським господарством у Петриківській сільській раді відсутня.

Перевірка триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com