Правоохоронці додатково перевіряють, чому після операції в головного лікаря перинатального центру померло немовля

Тернопільський міськрайонний суд надав дозвіл на проведення додаткових та повторних експертиз в кримінальному провадженні за фактом смерті новонародженої дитини в перинатальному центрі.

Про це стало відомо Інфопростору.

Трагедія трапилась ще влітку минулого року, проте, слідчі дії тривають досі.

22.05.2018 року до Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області із письмовою заявою звернувся чоловік. Заявник просив притягнути до кримінальної відповідальності медичних працівників Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина», які неналежно виконували свої професійні обов`язки, що призвело до смерті його новонародженої дитини .

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ведення вагітної проводилось в умовах жіночої консультації №1 комунального некомерційного підприємства «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» та Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».

05.04.2018 лікарями Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» під час ведення пологів у жінки було прийнято рішення завершити пологи шляхом виконання операції вакуум екстракції плоду, яку проводив головний лікар. Одразу ж після народження дитині було проведено заходи первинної реанімації та госпіталізовано у відділення інтенсивної терапії Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина», де він перебував на стаціонарному лікуванні з 05.04.2018 по 09.04.2018 з діагнозом: Важка асфіксія новонародженого. Важка форма ураження ЦНС гіпоксично-геморагічного ґенезу. Набряк головного мозку. Двобічна пневмонія змішаного ґенезу. ДН ІІІ ст. ДВЗ-синдром. Поліорганна недостатність. Новонароджений помер.

Закономірно, що батьки померлого хлопчика не можуть змиритися та домагаються покарання для винних.

Додаткові та повторні експертизи проводяться за межами Тернопільської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com