БК «Тернопіль-ТНЕУ» зазнає першої поразки в сезоні

У суботньому матчі БК «Старий Луцьк-Університет» показав, що є дуже непростим і незручним суперником для нашої команди. Тим не менш, тернополяни очікували від своїх гравців більш впевненої гри і вищої результативності.

Уже старт гри показав, що сьогодні знову буде «заруба». Волиняни розпочали краще. Захопивши лідерство, вони утримували перевагу у 2-5 очок майже всю чверть. Лише за дві хвилини до кінця десятихвилинки нам вдалося вийти вперед, але ненадовго. На першу перерву команди пішли за нічийного рахунку 23:23.

Після відновлення гри, ми вкотре відпустили гостей на декілька очок. Наші суперники поступово нарощували перевагу і за хвилину до кінця чверті відірвалися уже на 10 очок (33:43). В критичній ситуації гру на себе взяв М.Найко. 2 поспіль штрафних і влучення із середньої дистанції дозволили нам скоротити відставання до шести пунктів 37:43 після першої половини.

Третю чверть знову активніше розпочали гості. Уже до середини десятихвилинки волиняни вели в 13 очок (41:54), а у наших гравців повністю розладилася гра. Спроба Д.Забірченка через заміни вирівняти гру дала лише частковий результат: М.Найко та І.Дударь, набравши шість очок на двох, скоротили відставання до 7 пунктів. На останню перерву суперники пішли за рахунку 47:54.

Останню чверть, на відміну від усіх попередніх, активніше розпочали господарі. Уже в другій атаці, ми скоротили відставання до трьох очок (51:54). Виглядало, що тепер Тернопіль вирівняє гру і зможе розраховувати на перемогу. Проте, успіх виявився тимчасовим: скоротивши рахунок до мінімуму (56:58), ми пропустили спурт суперника 1:11 (57:69). Часу залишалося все менше. Відчайдушні зусилля М.Найка і Н.Кісільчука не дозволили суттєво скоротити рахунок. За хвилину до кінця гри, господарі почали фолити, в надії врятувати гру. Проте, гості були влучні з лінії штрафних, а всі наші атаки закінчилися невдало. У підсумку, «Луцьк» наростив відрив і гра закінчилася із неприємним для нас рахунком 68:82.

Основним фактором невдачі нашої команди стала жахлива якість кидків з-за дуги: із 21 кидка ми влучили лише 4 (19 %) проти 37 % у суперника. Краща влучність наших гравців із середньої дистанції (54% проти 45%) при рівних інших показниках гри не дозволила Тернополю святкувати перемогу. Окрім цього, фантастичний матч видав лідер волинян В.Коцько – 26 очок і 11 підбирань. Кращий спайпер нашої команди – М.Найко набрав 22 очки, з яких 14 – в останній чверті).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com