Гусятинський районний суд не дозволив перевіряти розтрату бюджетних коштів

Гусятинський районний суд відмовив в клопотанні старшого слідчого Гусятинського відділення поліції Підволочиського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області про призначення позапланової ревізії для перевірки використання бюджетних коштів під час спорудження футбольного майданчика в Хоросткові.

Про це стало відомо Інфопростору.

Наразі встановлено, що службові особи Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА та ТзОВ «Тростянець Трейбуд Інжиніринг» в порушення вимог п. 4.1 частини 4 «Порядку здійснення оплати» за договором № 30 від 27.12.2018 року при виконанні робіт з реконструкції спортивного майданчику під футбольне поле зі штучним покриттям в м. Хоростків, Гусятинського району, безпідставно перерахували аванс для придбання і постачання необхідних для виконання робіт матеріалів, конструкцій і обладнання в розмірі понад 30% вартості робіт, а саме 749 957 грн. Службові особи за попередньою домовленістю, зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення умов договору у грудні 2018 року привласнили грошові кошти, роботи обумовлені умовами договору не виконали, своїми діями інтересам держави спричинили шкоду.

Вказані відомості 14.03.2019 року Гусятинським відділом Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019211190000004 від 14 березня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 3 КК України.

Відтак, слідство може бути позбавленим можливості доказати розтрату бюджетних коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com