Школярку, яка в Чорткові вкрала гроші у вчителя, відправили на психіатричну експертизу

Чортківський районний суд задовільнив клопотання слідчого та відправив обвинувачену в крадіжці школярку на комплексну психолого-психіатричну експертизу.

Про це стало відомо Інфопростору.

Експертизу доручено провести фахівцям Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 вересня 2019 року близько 14:00 години учениця 11 класу ЗОШ №2, яка знаходиться за адресою: м. Чортків, вул. Хічія, 1, перебуваючи у незачиненому кабінеті учителя фізичної культури побачила чоловічу сумку, яка знаходилась на вішаку із внутрішньої сторони дверей кабінету. В цей час у неї виник злочинний умисел направлений на вчинення крадіжки.

Реалізуючи свій злочинний намір, школярка з метою особистого збагачення, керуючись корисливим мотивом, переконавшись, що її дії не будуть помічені, діючи умисно таємно шляхом вільного доступу викрала із гаманця, який знаходився в сумці та належить вчителю, гроші в сумі 2200 гривень, чим спричинила потерпілому матеріальної шкоди на вказану суму.

15 жовтня 2019 року о 11 годині 30 хвилин дівчині було повідомлено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, за ознаками: таємне викрадення чужого майна.

На момент вчинення інкримінованого злочину школярка є неповнолітньою, а тому, у відповідності до положень п.1 ч.1 ст. 485 КПК України та ч.2 ст. 486 КПК України, у ході досудового розслідування потрібно з`ясувати рівень її розвитку та провести психологічну експертизу.

Також, слідчий зазначив у клопотанні, що поведінка дівчини є неадекватною, а тому в нього з`являються сумніви щодо її осудності і виникає потреба у проведенні психіатричної експертизи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com