В Кременецькій міській раді розповіли, куди платить податки скандальне підприємство

Нещодавно центральні та місцеві ЗМІ поширили інформацію про підприємство “Кременчанка”, на яке масово скаржились жителі міста. Журналісти спробували з’ясувати, куди надходять податки від приватної структури. Але чиновники міськради на камеру кивали на райдержадміністрацію, а з РДА відправляли назад до міської ради.

Нарешті в Кременецькій міській раді вирішили роз’яснити це питання.

Проблема техногенного характеру назріла у Кременці ще у 2013 році, коли свою роботу у місті розпочало ТзДВ «Кременчанка». Мешканці однієї з вулиць скаржаться на наслідки роботи підприємства, яке займається сушкою зерна. Проблеми зі здоров’ям – головний біль, першіння у горлі, кашель пов’язують саме з діяльністю «Кременчанки».

Першим публічно цю проблему порушив депутат Тернопільської міської ради Віктор Генсерук, який родом із Кременця. Він приїхав навідати батьків і на собі відчув негативний вплив підприємства. Також до нього звернулися мешканці вулиці із проханням допомогти вирішити проблему.

Неодноразово кременчани зверталися й до Кременецької міської ради та до вуличного депутата. Проте, проблема ускладнена тим, що хоча й адреса підприємства м. Кременець, вул. Березина, земельна ділянка, де воно розташоване, належить Білокриницькій сільській раді.

Проблема набула розголосу і привела до Кременця представників регіональних і всеукраїнських ЗМІ. Журналісти провели власні розслідування, поспілкувалися із сторонами конфлікту, проте питання – куди йдуть податки скандального підприємства, залишилося відкритим.

Детальну відповідь на нього дає фінансове управління Кременецької міської ради. Як повідомляє керівник управління Надія Тімахова бюджет міста у 2018 році від «Кременчанки” отримав лише 4448 грн, 201 730 грн надійшли до Білокриницької сільської ради, ще 5 394 625 грн отримав державний бюджет. Разом це менше 6 млн грн. Звідки взялася сума в 11 млн грн, про яку в інтерв’ю заявив керівник «Кременчанки» – узагалі не зрозуміло.

Уже у 2019 році до державного бюджету «Кременчанка» сплатила 3 049 858 грн, у бюджет міста – 4438 грн та 283 442 грн до Білокриницької сільської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com