На Зборівщині винесли вирок атошнику, який глушив рибу вибухівкою

Зборівський районний суд виніс вирок чоловіку, який використовував вибухівку для незаконного вилову риби.

Про це стало відомо Інфопростору.

Слідством встановлено, що обвинувачений у травні 2019 року, точної дати досудовим слідством не встановлено, у денну пору доби на пустирі у с. Годів Зборівського р-ну Тернопільської обл., знайшов запаковану у полімерний пакет частину тротилової шашки та в нього виник злочинний намір спрямований на незаконне поводження з вибуховими речовинами. Реалізовуючи свій злочинний намір він переніс знайдену частину тротилової шашки та заховав її у своєму житловому будинку, таким чином незаконно придбав та почав зберігати вибухову речовину тротил. 14 червня 2019 року, близько 15 год., чоловік, маючи при собі заздалегідь заготовлену вибухову речовину тротил, поїхав на ставок колишнього рибного господарства, що у м. Зборові Тернопільської обл., з метою подальшого використання вибухової речовини, таким чином здійснював носіння та незаконне поводження з вибуховими речовинами. 14 червня 2019 року в ході проведення огляду місця події у нього виявлено та вилучено частину предмету, що містить вибухову речовину тротил (тринітротолуол), масою 101,55 грама.

Своїми умисними діями чоловік порушив вимоги п.8 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв`язку з прийняттям Закону України «Про національну поліцію», Постанови Верховної ради України № 2471-XII від 17.06.1992 року «Про право власності на окремі види майна», вимоги Положення про дозвільну систему, затверджене постановою Кабінету Міністрів України № 576 від 12.10.1992 року та Інструкції про порядок придбання, зберігання, обліку та використання зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Допитаний обвинувачений надав показання про те, що у травні 2019 року, точної дати не пам`ятає, він пішов на звалище у с. Годів Зборівського р-ну з метою пошуку металобрухту, де знайшов частину тротилової шашки, яку приніс до свого будинку та зберігав з метою використати для риболовлі. 14 червня 2019 року він взяв знайдену частину тротилової шашки та поїхав у м. Зборів на ставок, щоб використати вибухову речовину, де був виявлений та затриманий працівниками поліції.

Обвинувачений у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення за обставин, викладених у обвинувальному акті, не заперечував фактичних обставин справи. Прокурор не оспорював фактичних обставини провадження.

Враховуючи всі докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винним у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

Водночас, на підставі ст.75 КК України суд прийняв рішення звільнити засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, спершу чоловік повідомив слідчим, що перебуваючи на військовій службі в Збройних Силах України за контрактом в зоні проведення Антитерористичної операції на Сході України в травні 2016 року, незаконно перевіз по місцю свого проживання вибухову речовину тротил, яку незаконно зберігав у своєму житловому будинку. Однак, очевидно, пізніше він змінив свої свідчення щодо походження вибухівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com