В Бережанах засудили чергового “небезпечного злочинця”. Забирав з лісу колоди…

На Бережанщині правоохоронці блискавично провели розслідування кримінального провадження за фактом крадіжки з лісу дерев’яних колод, а суд так само швидко виніс вирок в справі.

Про це стало відомо Інфопростору.

При цьому про реальні факти масових незаконних рубок нічого не чувати навіть попри те, що декілька завантажених вагонів кругляку з Бережанщини вже декілька років стоять арештованими на виїзді з України поблизу залізничної станції Чоп.

“Небезпечним злочинцем” виявився уродженець села Шибалин Бережанського району.

Слідством з’ясовано, що 24 серпня 2019 року, близько 12 год. 00 хв. у обвинуваченого, який перебував у другому виділі двадцять дев`ятого кварталу загальнозоологічного заказника «Звіринець», що на території Шибалинської сільської ради, Бережанського району, Тернопільської області, виник злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме зрізаної невідомими особами колод деревини непромислового використання, що перебуває під охороною Бережанського районного державного агропромислового підприємства «Бережанирайагроліс». Реалізовуючи свій злочинний намір, 24 серпня 2019 року, близько 12 год. 00 хв., точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, обвинувачений, після того як повернувся до місця свого проживання, діючи з корисливих мотивів та переслідуючи мету незаконного збагачення, спрямовану на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), цього ж дня, близько 18 год. 00 хв. попросив свого брата та іншого родича, відомості про якого він відмовився повідомити, на підставі ст. 63 Конституції України, допомогти йому погрузити колоди деревини, які він раніше бачив у другому виділі двадцять дев`ятого кварталу загальнозоологічного заказника «Звіринець».

При цьому, не бажаючи повідомляти брата та свого близького родича про свої наміри, чоловік повідомив останнім, що колоди деревини йому дозволив забрати працівник лісового господарства, запевнивши їх таким чином у правомірності своїх дій.

Надалі, перебуваючи у другому виділі 29 кварталу загальнозоологічного заказника «Звіринець», обвинувачений спільно з близьким родичем останнього, особа якого не встановлена та братом, які нічого не знали про намір чоловіка та не усвідомлювали що діють протиправно, почали грузити колоди зрізаної деревини на автомобіль ГАЗ 53, яким вони приїхали до лісового масиву під керуванням брата обвинуваченого, де завантаживши на автомобіль марки ГАЗ-53 лише частину колод, об`ємом 2,8 м. куб., вартість яких становить 1766,80 грн., однак, були виявлені лісником Бережанського районного державного агропромислового підприємства «Бережанирайагроліс», через що їм не вдалося закінчити злочин до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки він не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, а саме дій спрямованих на викрадення всіх колод деревини.

Таким чином, своїми умисними діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст.185 КК України, а саме незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), з причин, що не залежали від його волі.

Бережанський районний суд, оцінивши докази, вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.1 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятьдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ять десять) грн. в дохід держави.

Хотілося б, щоб правоохоронні органи та суди показали таку ж ефективність і при масових незаконних рубках лісів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com