Заступник головного лікаря з Лановець, який два роки тому п’яний на смерть збив велосипедиста, відбувся умовним терміном

Шумський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні відносно заступника головного лікаря з економічних питань Лановецької КЦРЛ, який в 2017 році п’яний збив на смерть велосипедиста та втік з місця пригоди.

Про це стало відомо Інфопростору.

Слідством встановлено, що 06.08.2017 року о 11,35 год. заступник головного лікаря Лановецької КЦРЛ, перебуваючи у стані алкогольного сп`ягніння, керував технічно справним автомобілем ВАЗ 21112, чим порушив вимоги п. 2.9 ( а ) Правил дорожнього руху України, згідно яких водіям категорично забороняється керувати транспортними засобами у стані алкогольного сп`ягніння. Вказаним автомобілем чоловік рухався без пасажирів та вантажу автодорогою «Ланівці Теофіполь» в бік м. Ланівці.

Під час керування автомобілем обвинувачений не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою, щоб в разі її зміни своєчасно відреагувати та не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху, чим порушив п. 2.3. (б,д) ПДР України.

В цей час в межах смуги руху автомобіля ВАЗ 21112 в бік м. Ланівці, тобто в попутному йому напрямку, рухався на велосипеді ММВЗ потерпілий.

Маючи об`активну можливість завчасно виявити велосипедиста, який рухався попереду в межах смуги руху автомобіля марки ВАЗ 21112 та вжити заходів до зменшення швидкості руху транспортного засобу аж до його повної зупинки або безпечного об`їзду велосипедиста, водій, порушуючи вимоги п. 12.3. ПДР України не вжив жодних заходів, а продовжував рух та вчинив наїзд на потерпілого.

Унаслідок наїзду потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток склепіння і основи черепа, крововиливом над і під оболонки та у речовину головного мозку від яких помер по дорозі до медичного закладу.

Після ДТП водій причетний до дорожньо-транспортної пригоди, не залишився на місці пригоди, не надав першу допомогу потерпілому і не викликав карету швидкої допомоги та працівників поліції, а з місця скоєння злочину втік.

Порушення водієм вимог п.п. 2.3. (б,д); 2.9. (а); 12.3 ПДР України перебуває у прямому причинному зв`язку із настанням даної дорожньо-транспортної пригоди та спричиненням смерті потерпілого.

Враховуючи вище викладене заступник головного лікаря вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Обвинувачений вину у кримінальному правопорушенні визнав повністю та суду пояснив, що дійсно 06.08.2017 року близько 11:35год. керуючи автомобілем та будучи неуважною скоїв ДТП в результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження від який незабаром помер. Крім того, обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що на даний час примирився з потерпілими, відшкодував збитки, постійно допомагає потерпілим по господарці, а останні не наполягають на реальному позбавленні волі, тому просив суд обрати йому міру покарання не пов`язану з позбавленням волі.

Таким чином, суд вирішив, що для обвинуваченого достатньою мірою покарання буде умовний термін.

Тому прийнято рішення визнати заступника головного лікаря з економічних питань Лановецької КЦРЛ винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України та призначити йому за даною статтею покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 (чотири ) роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 ( два ) роки.

На підставі ст. 75 КК України його звільнено від призначеного основного покарання з випробуванням на строк 2 ( два ) роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com