На Тернопільщині оштрафували атошника, який покусав поліцейського

Теребовлянський районний суд виніс вирок учаснику АТО, який перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння покусав поліцейського.

Про це стало відомо Інфопростору.

Інцидент трапився ще минулого року в Теребовлі.

Слідством встановлено, що 11.05.2018 року приблизно о 23 год. 45 хв. група швидкого реагування Теребовлянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області в складі поліцейського сектору реагування патрульної поліції № 3 Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області сержанта поліції та інспектора сектору реагування патрульної поліції № 3 Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області старшого лейтенанта поліції отримала повідомлення про те, що в м. Теребовля по вулиці Парковій, поблизу бару «Трембовля», відбувається бійка за участю 4 осіб.

На виконання наданих Законом України «Про Національну поліцію» повноважень, зокрема, ст. 23 Закону щодо здійснення своєчасного реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події, група швидкого реагування у складі сержанта поліції та старшого лейтенанта поліції службовим автомобілем марки «Mitsubishi Outlander» виїхали на місце події, а саме на вулицю Паркову, поблизу бару «Трембовля» м. Теребовля.

Прибувши на місце події працівники Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області вийшли зі службового автомобіля, та підійшли до заявника для з`ясування обставин.

Будучи на місця події вказаними поліцейськими було виявлено жителя села Плебанівка Теребовлянського району, який перебував з явними ознаками алкогольного сп`яніння та видимими тілесними ушкодженнями.

В подальшому чоловік, який є учасником АТО, виявив бажання для написання письмової заяви з приводу спричинення йому тілесних ушкоджень.

З цією ж метою сержант поліції запросив вказаного громадянина присісти до службового автомобіля для написання заяви та відібрання пояснення з приводу отримання тілесних ушкоджень, на що заявник добровільно погодився.

В службовому автомобілі чоловік будучи в стані алкогольного сп`яніння почав поводив себе зухвало, з незрозумілих причин почав поводити себе агресивно та неадекватно, у грубій формі почав висловлювати своє невдоволення роботою поліцейських, виражався нецензурною лайкою, на що поліцейський зробив йому зауваження.

В цей момент чоловік, діючи умисно, незаконно, не виконуючи законних вимог працівника поліції щодо припинення протиправних дій, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їхні суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, зненацька схопившись за руку сержанта поліції умисно вкусив зубами його за праве плече. В результаті своїх протиправних дій він заподіяв поліцейському легкі тілесні ушкодження у вигляді синця і внутрішньо – шкірних крововиливів та садна правового плеча.

В подальшому протиправні дії чоловіка були припинені поліцейським відповідно до ст.ст.42, 43 Закону України «Про національну поліцію» застосуванням до нього фізичного впливу (сили).

Винуватець у вчиненому щиро розкаявся, погодився з усіма доказами, зібраними органом досудового розслідування, які доводять його вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України, відмовившись від їх дослідження під час судового розгляду, та дав показання, що в травні 2018 року, ввечері він розпивав спиртне в барі «Трембовля» в м. Теребовля, де у нього виник конфлікт з працівниками поліції під час якого завдав тілесних ушкоджень працівнику поліції. Вину визнав та з потерпілим примирився.

Тож суд вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України і призначити йому покарання, із застосування ч. 1 ст. 69 КК України, у виді штрафу в розмірі ста п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в гривневому еквіваленті становить 2550 грн. в дохід держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com