Стало відомо, скільки чиновників працюватиме в райдержадміністраціях Тернопільщини

Новопризначений голова Тернопільської обласної державної адміністрації встановив граничну чисельність працівників районних державних адміністрацій Тернопільської області.

Відповідний документ він підписав 08 листопада 2019 року.

Протягом двох тижнів після цього в районних державних адміністраціях повинні затвердити граничну чисельність в розрізі структурних підрозділів.

Враховуючи те, що нова структура почне діяти з 01 січня 2020 року, це може спричинити ряд порушень трудового законодавства.

Суть в тому, що зміна чисельності працівників РДА передбачає суттєві скорочення штатних одиниць. Трудовим законодавством встановлено, що працівника перед ймовірним звільненням потрібно за два місяці до цього повідомити про зміну істотних умов праці. Навіть якщо в районних державних адміністраціях все зробили дуже швидко і свою чисельність в розрізі структурних підрозділів затвердили того ж таки 08 листопада, вони точно вийдуть за межі цього року. Тобто, звільнити працівників, що підлягають скороченню, вони зможуть вже після 08 січня 2020 року. При цьому, в кошторисі вже буде передбачено фінансові ресурси на заробітну плату відповідно до нової структури. А це в свою чергу може спровокувати ряд судових позовів і, як наслідок, поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com