В Кременці засудили пенсіонерку, яка сапою вбивала собаку

Кременецький районний суд виніс вирок пенсіонерці, яка сапою вбивала собаку.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17.07.2019 року приблизно о 08 год. 30 хв. у пенсіонерки, яка перебувала на території власного господарства за місцем свого проживання, виник злочинний умисел спрямований на жорстоке поводження з тваринами.

Реалізуючи свій злочинний умисел, 17.07.2019 року приблизно о 08 год. 30 хв. жінка, тримаючи у руках сапу, пішла із власного господарства на територію подвір`я своєї сусідки, діючи умисно, зневажаючи загальноприйняті в суспільстві норми моралі, щодо ставлення до тварин, з метою загибелі тварини, а саме собаки, яка в цей час була на прив`язі на території господарства сусідки, із застосуванням жорстоких методів, що спричинило мучення, завдало їй фізичного страждання, тілесних ушкоджень та призвело до її загибелі, вчинила знущання над твариною, яка віднесена до хребетних, а саме нанесла нижньою металевою частиною сапи декілька ударів по голові та тулубу цуценяти собаки.

В результаті своїх умисних дій, жінка спричинила цуценяті собаки тілесні ушкодження у вигляді ушкодження ділянки голови, що понесло за собою виділення з піною кров`яного характеру з носових ходів світлого кольору з підозрою на легеневу кровотечу, анемічність слизової оболонки ротової порожнини та утрудненого дихання. В результаті отриманих травм не сумісних із життям тварини, було проведено евтаназію.

Дослідивши зібрані докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що в діях пенсіонерки є склад злочину, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України за ознакою   жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, що вчинене умисно та призвело до загибелі тварини.

Враховуючи це суд вирішив визнати пенсіонерку винуватою у пред`явленому їй обвинуваченні за частиною 1 статті 299 КК України та призначити їй за даною статтею покарання у вигляді штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян –  510 (п`ятсот десять) гривень, застосувавши ст. 69 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com