Водій маршрутки, який в центрі Тернополя на світлофорі наїхав на дитину, відбувся умовним покаранням

Тернопільський міськрайонний суд вирішив обмежитись умовним покаранням відносно водія маршрутки, який в минулому році, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, здійснив наїзд на дитину.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 червня 2018 року близько 16:50 год. водій в порушення вимог п.п. 31.4 та 31.4.1 Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10 жовтня 2001 року із змінами та доповненнями (далі – ПДР України) керував технічно – несправним автобусом марки «ЧАРЗ А091 Богдан», що виразилось у несправності гальмівної системи і мало вплив на керування транспортним засобом та могло бути виявлено водієм в процесі огляду транспортного засобу перед початком руху, рухаючись вул. Кн. Острозького м.Тернопіль в напрямку вул. Микулинецької із швидкістю близько 39-49 км/год.

Під час руху водій не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою, щоб мати змогу своєчасно реагувати на її зміну та не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху, чим порушив вимоги п. 2.3. (б, д) ПДР України.

В цей час, на регульований сигналом світлофора пішохідний перехід, що встановлений навпроти ДЮСШ №2, зокрема на дозволяючий рух пішоходів сигнал світлофора, вийшла малолітня дитина, яка перетинала проїзну частину дороги вул. Кн. Острозького справа наліво відносно напрямку руху автобуса «ЧАРЗ А091 Богдан.

Водій, порушивши вимоги п.п. 8.1, 8.7.3 е), 8.10 ПДР України та при цьому маючи об`єктивну можливість бачити рух малолітнього пішохода, не вжив своєчасно заходів до зменшення швидкості руху керованого ним транспортного засобу аж до повної зупинки, щоб дати дорогу пішоходу, а допустив наїзд передньою правою частиною автобуса «ЧАРЗ А 091 Богдан».

Унаслідок дорожньо-транспортної пішохід отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно – мозкової травми у вигляді забою головного мозку, підшкірної гематоми лівої навколоочної ділянки, тупої травми тулоба і таза у вигляді множинних, глибоких та поверхневех саден довжиною від 6 см. до 10 см. правої задньої – нижньої ділянки грудей, правої поперекової і лівої здухвинної ділянок, лівої сідниці, скальпованої рани задньо-зовнішньої поверхні лівої променево – запасної ділянки з дефектом шкіри, підшкірно – жирової клітковини, підлягаючих фасцій та з ушкодженнями поверхневої гілки підлягаючого до рани лівого променевого нерва, множинних глибоких і поверхневих саден довжиною від 6 см. до 10 см. задньої поверхні лівого плеча і передпліччя, задньої поверхні правої кисті (діаметром до 0,5 см.), забиття поверхневі рани і синця передньої поверхні лівої гомілки, які у своєму клінічному перебігу супроводжуються тривалим (більше 21 день) розладом здоров`я і за цією ознакою належать до середньої тяжкості – п. 2.2.1 а/, в/, 2.2.2 «Правил судово – медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень».

Порушення водієм вимог п. 8.1, 8.7.3 е), 8.10, 31.4, 31.4.1 ПДР України, перебуває у прямому причинному зв`язку з настанням вказаної дорожньо-транспортної пригоди та спричиненням середньої тяжкості тілесних ушкоджень потерпілій.

Допитаний в судовому засіданні водій вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України визнав.

Суд, оцінивши докази, вирішив визнати водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів на строк 1 (один) рік.

Однак, на підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням, встановивши йому 1 (один) рік іспитового строку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com