Бережанські депутати мають намір далі відстоювати існування свого району

Наближення завершального етапу адміністративно-територіальної реформи загострює політичні настрої в межах різних територіальних одиниць.

Оприлюднені проекти нового територіального поділу Тернопільщини свідчать про намір залишити в області лише 4 райони. Сьогодні їх існує 17. Так, очікується, що в майбутньому центрами великих територіальних об’єднань стануть Тернопіль, Бережани, Кременець та Чортків.

Ще у вересні цього року на сполох почали бити районні депутати із Зборівщини. Їх район хочуть розділити між Тернопільським, Кременецьким та Бережанським. До останнього мала б відійти і більша частина із самим Зборовом. Але в райраді вважають, щодо із Бережанщиною вони не мають нічого спільного ані історично, ані географічно, ані в питаннях інфраструктури. Тому, на сесійному засіданні Зборівської районної ради було прийнято звернення до керівництва держави з проханням віднесення краю саме до Тернополя.

Не забарилися із відповіддю і бережанські депутати. Вони також звернулися до Президента, Кабміну та Тернопільської облради. Перетягуючи ковдру на себе вони відстоюють існування майбутнього району саме з центром в Бережанах. Своїми перевагами вважають віднесення райцентру до міст обласного значіння, існування розвиненої інфраструктури, історичними зв’язками, розташуванням важливих державних об’єктів та перспективою розвитку туризму.

Вирішальне слово буде за вищими органами державної влади. Саму розв’язку цього доволі складного політичного питання можна очікувати вже на початку наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com