Правоохоронці з’ясовують, хто нагрів руки на будівництві зупинок в Кременці

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво зупинок громадського транспорту в Кременці.

Про це стало відомо Інфопростору.

Наразі встановлено, що посадові особи ПП «Будтранспроект» шахрайським способом заволоділи бюджетними коштами Кременецької міської ради, виділених з бюджету на розвиток інфраструктури на території м. Кременець Тернопільської області.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення – шахрайство вчинене у великих розмірах, передбачене ч.3 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14.05.2018 між Кременецькою міською радою в особі міського голови з однієї сторони (Замовник) та приватним підприємством «БУДТРАНСПРОЕКТ» в особі керівника з іншої сторони (підрядник) укладено договір на виконання робіт № 399-05/81.

Згідно умов якого, Замовник доручає, а Підрядник зобов`язується власними силами та засобами виконати роботи по будівництву зупинки автобусних маршрутів 2, 2А, 2Б, 2-1, 13-13 на вулиці Вишнівецька, в м. Кременець Тернопільської області, визначені проектно-кошторисною документацією.

Договір набирає чинності з моменту підписання Сторонами і діє до 31.12.2018 або до повного виконання Сторонами зобов`язань.

Як встановлено в ході досудового розслідування, після укладання зазначеного договору 07.06.2018 з рахунку Замовника на рахунок підрядника перерахованого бюджетні кошти в розмірі 268959,00 грн. в якості попередньої оплати за будівництво зупинок у відповідності до Договору.

Однак, посадові особи ПП «БУДТРАНСПРОЕКТ» отримавши кошти на свій рахунок та маючи реальну можливість придбати необхідні будівельні матеріали та конструкції, жодних дій з цього приводу не вчинили та будь-яких робіт не розпочали, а кошти замовнику не повернули.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com