Тернопільський суд відновив кримінальне провадження відносно податківців

Тернопільський міськрайонний суд скасував постанову слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області Підлужного І.М. від 22.02.2019 року про закриття кримінального правопорушення у кримінальному провадженні №42018210000000142 від 12.07.2018 року, де фігурують податківці.

Про це стало відомо Інфопростору.

В даному кримінальному провадженні фігурує колишній начальник відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області Тарас Шкварок.

Кримінальне провадження розслідується за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.372 Кримінального кодексу України (Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Загалом за цим епізодом було розпочато вісім кримінальних проваджень, де фігурують декілька колишніх фіскалів.

В матеріалах одного з них йдеться про порушення слідчим Лобач Т.І. прав потерпілих, визначених ст.56 КПК України. Зокрема, слідчий Лобач Т.І.: відмовив потерпілим в ознайомленні з матеріалами кримінального провадження перед проведенням допиту; відмовив потерпілим у задоволенні клопотання про виправлення неправильних та неповних відомостей в ЄРДР щодо кримінального правопорушення; вчинив на потерпілу психологічний тиск шляхом примушування надавати показання при закритих дверях кабінету на замок; шляхом введення в оману потерпілу намагався проведення слідчої дії без приведення у відповідність до вимог п.1 ч.5 ст.214 КПК України відомостей внесених в ЄРДР за заявою про кримінальне правопорушення та шляхом введення в оману потерпілу намагався оформити протокол слідчої дії без врахування заперечень та зауважень потерпілої щодо проведення слідчої дії.

Внаслідок неправомірних дій слідчого потерпіла отримала психологічну травму, яка призвела до погіршення стану здоров’я у формі гіпертонічного кризу, що стало підставою для виклику під час слідчої дії швидкої медичної допомоги та прийняття ліків.

Після скасування судом постанови про закриття кримінального провадження слідство продовжиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com